Otomotiv
Giriş Tarihi : 12-01-2024 22:43   Güncelleme : 05-03-2024 21:12

Zirveden inmiyor ki!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) 2023 yılı Türkiye otomotiv sektörü satış sonuçlarını açıkladı. Fiat markası, 2023 yılında Türkiye toplam otomotiv ve otomobil kategorilerinde en çok tercih edilen marka olurken, liderliği de yine elinden bırakmadı.

Zirveden inmiyor ki!

Fiat, Türkiye toplam otomotiv satışlarında 2023 yılında da zirvedeki yerini korudu. 2019 yılından bu yana liderliği bırakmayan ve üst üste 5 yıldır lider olan ilk marka unvanını alan Fiat, otomotiv pazarında 1 milyon 232 bin 635 adetle rekor satış rakamına ulaşılan 2023 yılında, 193 bin 622 adetlik toplam satış adedi ile yüzde 15,7 pazar payı elde etti.

GURURLU VE MUTLU

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “2023 yılında otomotiv pazarımız rekor satış adedine ulaştı. Yıl içerisinde 193 bin adetlik satış adedimizle üst üste gelen beşinci pazar liderliğimizin heyecanını ve gururunu da yaşıyoruz. Toplam pazar liderliğinin yanı sıra otomobil pazarında da Türkiye’nin en çok tercih edilen markası olmaya devam ettik. Egea modelimiz tam 8 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobilidir. Yine Fiorino modelimizin de Türkiye’nin en çok tercih edilen hafifi ticari araç modeli olması mutluluğumuzu bir kat daha arttırıyor. Fiat markasının her yıl artarak devam eden başarı hikâyesinin kahramanları olan tüm ekip arkadaşlarımızı ve Fiat bayi teşkilatımızı gönülden tebrik ediyorum. Markamızı ve ürünlerimizi tercih eden tüm müşterilerimize, bize bu gururu yaşattıkları için de ayrıca teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

HAYATTAN ÇÖZÜMLER

Aytaç, otomotiv sektörünün her anlamda bir değişim sürecinden geçtiğini de kaydederek şöyle konuştu: “Bu değişim süreci bizleri çok yönlü araştırma ve geliştirmeye yönlendiriyor. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran, onlara katma değerli hizmetler sunan yeni mobilite hizmetlerini devreye almayı çok önemsiyoruz. Hayata geçirdiğimiz mobilite hizmetlerimizin, müşterilerimize katma değer sağlayarak markamızı zirveye taşıdığını düşünüyorum. Çünkü Fiat bir otomotiv markası olmaktan ziyade hayatın içinde çözümler sunan bir marka olarak konumlanıyor. Ürünlerimizi 2023 yılında da müşteri beklentileri doğrultusunda yenilemeye devam ettik. Sedan ve Cross gövde tiplerinde sunulan özel seri, şık ve sportif Limited versiyonumuz büyük beğeni topladı. Müşteri ihtiyaçları paralelinde yenilenen Egea ailesinin önümüzdeki yıl da getireceğimiz yeniliklerle yine zirvede yer alacağına inanıyorum.”