Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Sektör, krizde de yatırımları durdurmadı

Ankara, lojistik sektörünün tarihi günlerinden birine tanıklık etti.

Sektör, krizde de yatırımları durdurmadı

Ankara, lojistik sektörünün tarihi günlerinden birine tanıklık etti. Roder Lojistik Yatırımları, 45 nakliye firması ile hayata geçirdi “Ankara Lojistik Üssü”nün temeli atıldı... Roder, projeyle sektörde büyük bir adım atarken aynı da büyük bir güç birliği sergiledi...

Sektör için çok anlamlı bir gün olan temel atma töreni, Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Roder Lojistik Yatırımlar A.Ş. ve 45 girişimci uluslar arası nakliye şirketinin ortak yatırımı olan “Ankara Lojistik Üssü” temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Roder Lojistik Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, bürokratlar ve sektör mensupları, pek çok davetlinin katılımıyla dev tesisin temel atma töreni yapıldı.

Roder Lojistik Yatırımlar Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz açılış konuşmasında, Ankara’da yerleşik 45 uluslararası nakliye birlikte, küresel rekabette avantaj ve güç birliği oluşturabilme çabalarının sonucunda Roder Lojistik Yatırımlar A.Ş.’yi kurduklarını belirtti.

Gündüz, “Bu yatırımcı şirketlerimizle yer satın alabilmek için böyle bir girişimde bulunduk. Projemiz ülkemizin ilk lojistik projesi olup, hiçbir tahsisat ve muafiyet almaksızın kamusal bir çalışmadır ve nakliye sektörüne hizmet veren kuruluşlar tarafından finanse edilmektedir.

Kendi öz kaynakları ile başlatılmış ve yaklaşık 200 milyar dolarlık bir yatırım yapılması planlanmaktadır. Geçen süreçte 700 bin metrekare alan, 400’e yakın Kazan’lı hemşerimizden metrekare metrekare alan satın alınmak suretiyle bu alanların her türlü yasal izinleri alınarak imar planlamaları yapılmıştır.

Aslında çok duygulu ve gurur duyduğumuz bu günde geçmişte yaşadıklarımız ve gelecek hayallerimize sizlerle daha çok şeyler paylaşmak istiyoruz. 200 bin metrekare alan üzerinde kurulu lojistik üssümüzde, 400’e yakın işletme faaliyet gösterecek ve 4000 kişiye iş istihdamı yaratılacaktır” .

GELCEKTE AVANTAJLI KONUMDA

Ulaştırma politikalarını, Türkiye’nin jeopolitik konumunu Asya ve Avrupa arasındaki stratejik önemi dikkate alarak belirlediklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında 1,5 milyara yaklaşan nüfus var. Toplam 23 milyon dolarlık Milli Geliri kuş uçuşuyla 60 ülkeye erişebilir bir ülkeğumuzu düşünürsek, Türkiye’nin asırlardan beri ve gelecekte de lojistik üst olmaya, diğer ülkelere nazaran çok daha avantajlı konumda ğunu söylemeye hacet yoktur” diye konuştu.

Bakan Yıldırım şöyle devam etti: “Ancak, lojistik üs olma, lojistik merkezlere sahip olma gibi ne yazık ki ülkemizin bu konumuna rağmen çok geç fark edilmiş bir olgudur. Amerikalıların 35-40 yıl önce fark ettiği ve tüm tedarik ekibini buna göre yapılandırdığı, Avrupa’nın onu takip ettiği ve böylece küresel ticarette rekabet sağlayacak hususlara bizden çok daha önce sahip ğunu düşünürsek bugün bu eserin, bu lojistik merkezinin geç kalmış olsa bile önemini bir kez daha en iyi şekilde anlayabiliriz.

İşte 2003 yılında göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerin başında Türkiye’nin ulaşım, haberleşme ihtiyaçlarında öncelikleri belirlemek . Hepimizin bildiği bir gerçek yurtiçi taşımacılığımızda tek Mod’a dayalı bir taşımacılık sistemimiz vardı. Bu, bir günde, bir ayda, bir yılda olan bir şey değil. Yarım asrı aşkın devam eden ulaştırmada öncelikli politikaların olmaması yüzünden ortaya çıkmış ve hepimizi derinden düşündüren bir sorun olmuştur.

ALT YAPIYA YATIRIM ÖNEMLİ

İşte bunlar belirli bir programla ulaşım türlerini dengeli hale getirmek, yeni karayolu taşımacılığı ve raylı sistemde bir bütünlük içerisinde hava alanı, hava yollarında da taşımacılığı dahil etmek suretiyle bir çalışma başlatılmıştır. Denizde ÖTV’nin kaldırılması bu çalışmanın bir ürünüdür. O günden bu güne Marmara Havzası’nda taşımalar yüzde 700 artmıştır. Ülke çapında, kabotaj hatlarında yaptığımız taşımalarda yüzde 35’lik bir artış sağlanmıştır. Bu çok anlamlı bir gelişmedir...

Karayolundaki taşımalar hiç hız kesmemiş ve büyüme devam etmiştir. Ortaya koyduğumuz yeniden yapılandırma, mevcut hatların yenilenmesi ve hızlı tren hatlarının Türkiye’de inşaatına başlanması ise demiryollarında önemli bir dönem noktası oluşturmuştur. Bununla birlikte herkesin bildiği bir gerçek de kara yollarımızda bölünmüş yolcu taşımalarıyla yollarımızın standardını arttırmanın yanı sıra trafik kazalarını azaltacak yol emniyetine gerekli önemin verilmesidir. Eğer ulaşım alt yapınız yeterince gelişmemişse rekabet etme şansınız yoktur.

Gerek yurtiçinde maliyetlerin düşürülmesi, gerekse küresel rekabette istediğimiz noktaya gelmemiz için mutlaka ve mutlaka krizlerde sürekli alt yapımızı iyileştirmemiz lazım. Çünkü alt yapı, yol, hava alanı, deniz klimanı, demiryolları talep ihtiyacı olmayan sektörlerdir. Kriz ı satacak ürün üretirseniz pazarlama sorunlarınız olabilir. Ama alt yapıya yatırım yaparsanız ülkenin geleceğine, ülkenin rekabet gücünü arttırılmasına yatırım yapmış olursunuz.

ANKARALI NAKLİYECİLERİ KUTLUYORUM

İşte Roder bünyesinde Ankaralı nakliyatçılarımızın, 45 nakliyecimizin girişimde bulunduğu bu tesis Türkiye’de bir ilktir. Bu tesis yolların kavşak noktasında kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinin tüm merkezlerinin mücavir alanı içerisinde bulunuyor. Kazan’da kuruluyor. Bu modern taşımacılıkta tedarik zincir yönetimi anlamına geliyor. Şimdi ne ürettiğimiz önemli değil.

Ürettiğimizi en seri şekilde nihai noktaya, tüketiciye uygun şartlarda rekabet ederek dünyadaki rakiplerimize ulaştırabiliyor muyuz?.. İşte bu önemlidir. Hele hele Türkiye’nin küresel krizin etkisine öyle ya da böyle girdiği dönemde böyle bir yatırımı başlatmış olmalarından dolayı müteşebbis taşımacılarımızı, Ankaralı nakliyecilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum.”

PROJENİN BAŞ MİMARI: ÖNEMLİ YATIRIM!

Ankara Lojistik Üssü’nün Baş Mimarı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Roder Lojistik Yatırımlar A.Ş. ve 45 nakliyeci firmanın ortaklığıyla gerçekleştirdiği bu projenin ülke için çok önemli bir yatırım ğunu vurgulayarak, stratejik olarak bu konumda olan Türkiye’nin bu üsle çok daha değerli bir konuma geleceğinden kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Yazıcı ise şunları söyledi: “Türkiye küresel bir kriz yaşıyor. Bu krizin en etkin olacağı 2009 yılının bu ilk günlerinde böylesine devasa, önemli, fonksiyonel, komple bir tesisin yapımı için müteşebbislerimizin buradaki ilk adımı atmaları çok anlamlı. Temelini atacağımız bu eser, icra edeceği fonksiyonların ötesinde müteşebbisin ne kadar basiretli, ne kadar vatanperver, ne kadar da öngörüşlü ğunun bir kanıtı. Bu lojistik tesis ile bütün nakliyecilerimiz şehir içerisinde dolaşmadan, şehrin iç yollarını dolaşarak alt yapı tesislerini bozmadan bu mekandaki hizmetlerini yapabilecekler.”

Ankara Lojistik Üssü yapılan konuşmaların ardından Roder Yönetim Kurulu, Devlet Bakanı, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanları, Ankara Valisi, Ankara Ticaret Odası Başkanı, Bürokratlar tarafından bu tesisin temelini atmak için hep birlikte şaltere bastılar.

M.Sabri Dânâbaş / Ankara