Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:07   Güncelleme : 13-11-2014 17:07

Hızlı tren günde 8 sefer yapacak

Hızlı tren projesinde sona gelindi.

Hızlı tren günde 8 sefer yapacak

Hızlı tren projesinde sona gelindi... Ankara-Eskişehir hattında 13 Mart'ta hizmet vermeye başlayacak ilk hızlı tren, günde 8 sefer yapacak...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın (TCDD) hızlı tren sefer saatlerini belirlemek için, düzenlemeler yaptığı bildirildi...

Hızlı tren projesinin hayata geçirilmesiyle, Ankara'dan Bursa, Kütahya, İstanbul ve İzmir'e kısa sürede ulaşım hedefleniyor... TCDD, Ankara-Eskişehir hızlı tren yolcularını konvansiyonel tren seferleriyle de Kütahya, İstanbul ve İzmir'e daha kısa sürelerde taşımayı da öngörüyor...

ÖZEL KIYAFET

Ankara-Eskişehir arasında günde karşılıklı 8 sefer yapacak hızlı trenin her bir setinde 2 makinist ile 3 kadın hostes görev yapacak. Hızlı tren personeli kıyafetinin konvansiyonel hatlarda görev yapan personelin kıyafetinden farklı olmasını amaçlayan TCDD Genel Müdürülüğü, kıyafetlerin tasarımını giyim firması ''Sarar''a yaptırdı. Makinistler için ''pilot kıyafetleri'' tarzında, hostesler için ise yakasında gümüş rengi işlemelerinin bulunduğu gömlek, yelek, ceket ve pantolondan oluşan takım hazırlandı.

TURKUAZ VEYA YHT

TCDD Genel Müdürlüğünün, Ankara-Eskişehir hızlı treninin ismini belirlemek için yaptığı ankette en fazla oyu ''Yıldırım'', ''Turkuaz'', ''Kardelen'', ''Türk Hızlı Treni'', ''Türk Yıldızı'', ''Çelik Kanat'' ve ''Yüksek Hızlı Tren (YHT)'' almıştı. Ulaştırma Bakanlığının ''Turkuaz'' ile ''Yüksek Hızlı Tren (YHT)'' isimlerine sıcak baktığı belirtiliyor.

Hızlı trenin isminin belirlenmesinin ardından, haftaya bilboardların yanı sıra afiş ve broşürlerle hızlı trenin tanıtımına başlanması planlanıyor.

419 YOLCU

Saatte 250 kilometre hıza çıkabilecek hızlı tren, Ankara-Eskişehir arasında 419 yolcu kapasiteli set ile hizmet verecek. 55 business, 354 birinci sınıf koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu, 8 kafeterya ile radyo ve kapalı devre TV sisteminin yer aldığı hızlı trenin business bölümde ayrıca laptop güç kaynağı bulunuyor.

Business bölümünde, 2 1 düzeninde deri kaplı koltuklar, 4 ayrı kanaldan en az 4 saat süreyle müzik yayını yapabilecek ses ve görsel yayın sistemi yer alırken, birinci sınıf yolcu bölümünde 2 2 düzeninde kumaş kaplı birinci sınıf koltuklar ve müzik sistemi olacak.

Koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekranın bulunduğu setlerdeki tekerlekli sandalye bölümü ve özel dizayn edilmiş tuvaletler engelli vatandaşların ihtiyacını karşılayacak.
Hızlı tren, Ankara-Eskişehir arasında ı elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demir yolu üzerinde çalışacak.