Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

PRO 1142 ACX, pazarda yerini aldı

Türk otomotiv sektörünün köklü firmalarından BMC, kuruluşunun 45’inci yılında yeni aracı PRO 1142 ACX’ı pazara sundu.

PRO 1142 ACX, pazarda yerini aldı

Türk otomotiv sektörünün köklü firmalarından BMC, kuruluşunun 45’inci yılında yeni aracı PRO 1142 ACX’ı pazara sundu. Nakliye sektöründe büyük pazar payı hedefleyen BMC, PRO 1142 ACX çekicinin Anadolu tanıtım turuna start verecek.

Euro 4 emisyon regülasyonuna uygun PRO 1142 ACX çekici 410 PS, ekstra yüksek tavanlı, astronic şanzımanlı ve interdarlı.

BMC’nin 300 bin a geçen araç üretimiyle Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını dile getiren Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, “45 yıllık tarihi boyunca İzmir Pınarbaşı ve Doğanlar’daki 200.000 m2 tesislerinde 300.000 a geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık ekonomik ürün katkısında bulundu. Ve bununla mütenasip vergi kazancı sağlayan BMC, kuruluşundan bu yana yapmış ğu yatırımlarının bugünkü değeri 1,7 milyar TL.’dir. %100 yerli sermaye ve işgücü ile İzmir fabrikalarında üretim yapan BMC, İzmir’den çıkan milli bir markamızdır. Vizyonu ‘Dünya Markası olarak varlığımızı sürdürmek’ olan BMC; tüm araçlarının tasarım, geliştirme, üretim, satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini de kendisi vermekte, teslimat sonrasında da entegre lojisttik hizmet sunmaktadır” .

Üretimini gerçekleştirdikleri PRO 1142 ACX çekiciyi ilk defa İzmir Fuarı’nda sergiledikleri dile getiren Altuğ, “Yeni aracımızı fuarda sergiledik ve bazı sektör mensuplarımız PRO 1142 ACX’ı yakından inceledi. Yeni aracımız ile birlikte Anadolu turu gerçekleştireceğiz. Bu turumuz çok geniş kapsamlı olacak ve tüm nakliyeci dostlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni PRO 1142 ACX Ekstra yüksek kabin çekicinin göze çarpan teknik özellikleri ise şöyle:

- 410 Ps Euro-4 motor
- Intarder*
- AS-Tronic Şanzıman**
- Tavanı yükseltilerek (15 cm) iç hacmi artırılmış kabin
- Yüksek tavana uygun yeni tavan döşemesi
- Yeni üst konsol dolapları
- Arka tarafta 2 adet plastik cepler
- Arttırılmış 2 yatak arası mesafe
- Yeni ledli iç aydınlatma lambaları
- Yeni bardaklık
- Üst konsolda mevcutlara ilave 2 adet hoparlör
- Sürücü yan cam güneş siperliği
- Elektromekanik takograf
- Yeni ön cam stor perdesi
- Yeni kabin üstü rüzgarlık
- Ön cam üstü güneş siperliği
- Yeni ön yanaşma aynası
- Yeni yan sinyal lambaları
- Çift kat şasi
- Işık gücü arttırılmış yeni farlar

Intarder*
- PRO 1142 ACX Euro 4 çekicide opsiyon olarak verilecek yeni bir özelliktir. Vites kutusu üzerine entegre edilmiş elektronik kontrollü hidrolik yardımcı fren sistemidir.
- 5+1 kademelidir.
AS-Tronic Şanzıman**
- PRO 1142 ACX Euro 4 çekicide opsiyon olarak verilecek diğer yeni bir özelliktir.
- 12 ileri, 2 geri kademesi vardır. Araç hem otomatik, hem de manuel olarak kullanılabilir. Kullanıcıya konforlu bir sürüş ve düşük yakıt tüketimi imkanı sağlar.
- Vites geçişleri elektronik+pnömatik olarak gerçekleşir.
- Debriyaj pedalı yoktur. Kavrama işlemi, elektronik+pnömatik olarak yapılır.