Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

KARSAN’dan 1 tonluk Partner ve Berlingo

Türkiye’de otomotiv sektörünün köklü kuruluşu Karsan, 2008 yılında Peugeot Citroën Grubu ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda, 1 ton kapasiteli Partner ve Berlingo üretimine başladı.

KARSAN’dan 1 tonluk Partner ve Berlingo

Türkiye’de otomotiv sektörünün köklü kuruluşu Karsan, 2008 yılında Peugeot Citroën Grubu ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda, 1 ton kapasiteli Partner ve Berlingo üretimine başladı...

Karsan mühendisleri tarafından 16 ay gibi kısa bir sürede lanan Peugeot Partner Origin ve Citroën Berlingo First’ler, 1 ton yük taşıma kapasitesiyle, sınıfında lider konumda.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, sınıfında 1000 kilogram (1 ton) yük kapasitesine sahip tek araç olma özelliğini taşıyan Origin ve First’ler kullanıcısına üst segmentteki araçlar ile aynı faydayı sağlayarak önemli bir fiyat avantajı sunuyor. Toplam 4 milyon euro Ar-Ge ve üretim yatırımı ile arka süspansiyon sistemi yeniden tasarlanan ve şasi platformu güçlendirilen araçların yakıt tesisatı, fren sistemi ve yol tutuş elemanları da artan yük kapasitesine uygun hale getirildi. 1000 kilogram taşıma kapasitesine sahip arka aks sistemi farklı türev versiyonların da hayata geçirilmesine olanak sağlayacak. Dayanım ve yol dinamiği testlerini başarıyla layan araçların ihracatına Akdeniz ve Körfez ülkeleri ağırlıklı olmak üzere başlandı.

Karsan CEO’su Murat Selek konu ile ilgili olarak; “Şubat 2008’de PSA ile imzaladığımız anlaşma ile Aralık ayında Partner Origin ve Berlingo First modellerinin seri üretimine başladık. Ardından, tasarım ve mühendislik çalışmaları Karsan’a ait olan bu araçların Uzun Şasi versiyonunun üretim ve ihracatını gerçekleştirdik. Anlaşma kapsamında yer alan 1000 kilogram taşıma kapasitesine sahip arka aks geliştirme projesini de bugün hayata geçirmiş bulunuyoruz. Dünya otomotiv devlerinden biri olan PSA’nın, kendisine ait bir ürünün türevlerini geliştirme sorumluluğunu Karsan’a vermiş olması, karşılıklı güven ve kuvvetli işbirliğimizin bir göstergesi. Üretim tecrübemizin yanı sıra tasarım ve mühendislik kabiliyetimiz ile üstlendiğimiz sorumluluğu, söz verdiğimiz şekilde yerine getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyorum” .