Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Arif Amca, denizle buluştu

Safi Denizcilik’in inşası tamamlanan 10 bin 500 DWT’luk kargo gemisi Arif Amca, törenle denize indirildi.

Arif Amca, denizle buluştu

Safi Denizcilik’in inşası lanan 10 bin 500 DWT’luk kargo gemisi Arif Amca, törenle denize indirildi. Tuzla Selay Tersanesi’nde yapımı lanan kargo gemisi 18,9 metre genişliğinde ve 131,71 metre uzunluğunda. 12,1 knot hıza sahip olan gemi ticari deniz taşımacılığında tüm dünya denizlerinde Türk bayrağını taşıyacak.

Denize indirilen “Arif Amca” ile filodaki gemi sayısını 3’e çıkaran Safi Denizcilik’in dördüncü gemisi olması planlanan “Cengiz Amca” gemisinin ilk kaynağı da törenle yapıldı.

Denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı törende Safi Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Sinan Safi, grup olarak 45 yıllık bir geçmişe sahip klarını dile getirdi. Sinan Safi, “2009 yılının sonlarında kurulan denizcilik şirketimiz kısa sayılabilecek bir süre içinde büyük atılımlar yaptı. Mevcut iki gemimizin yanına bugün kendi öz kaynaklarımızla inşa edip denize indirdiğimiz ve ilk kaynağını yaptığımız gemimiz ile filomuzu büyütmeye devam ediyoruz. Amacımız geçmişte ğu gibi Türk denizciliğinin dünya üzerinde hatırı sayılır ve parmakla gösterilebilir bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlamaktır” .

SAFİ DENİZCİLİK:

Safi Denizcilik ve Ticaret İşletmeleri A.Ş. 2009 sonunda İstanbul da kuruldu. Türkiye’nin lider firmalarının arasına girme yolunda ilerlemektedir. Safi Denizcilik ve Ticaret İşletmeleri A.Ş. NKK klas ve Liberya bayraklı kendisine ait 2 geminin işletme ve operasyonunu yapmaktadır. Ofis ISM DOC sertifikasını Liberya bayraktan almıştır, DOC Liberya bayrak, Bulk carrier ve General Cargo Gemiler içindir. Ek olarak, planlamamız dahilinde bulunan Handymax geminin projelendirme çalışmaları da devam etmektedir.