Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

TCDD de özel sektör dönemi…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, işletmenin özel sektöre açılması konusunda gerekli tüm çalışmaların tamamlanarak TBMM’ye gönderildiğini söyledi.

TCDD de özel sektör dönemi…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, işletmenin özel sektöre açılması konusunda gerekli tüm çalışmaların lanarak TBMM’ye gönderildiğini söyledi. Karaman, “Yeni bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Biz de bu işte varız diyen özel sektör temsilcilerini arıyoruz” .

Demiryolu konusunda devletin özel sektörün önünde gittiğini dile getiren Süleyman Karaman, bundan sonra özel sektörün de teknolojisinden işletmeciliğine, aracından sinyaline ilgi duymasını beklediklerini ve ilk etkilerini gördüklerini belirtti. Karaman, yasanın TBMM’den geçmesi durumunda hatların özel sektör işletmeciliğine açılacağını ifade etti.

Hedeflerinin yeni bir demiryolu kültürü oluşturmak ğunu belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Bir defa zihinsel olarak bile demiryolunu düşünmeyen Türk özel sektörü, demiryolu işletmeciliğini düşünmeye başlayacak aynen hava yollarında ğu gibi. İkincisi içerisinde istihdamdan yeni teknolojilere, işletmecilikten eğitime yeni bir demiryolu ulaşım kültürü oluşacak. Dünyada her yeniliğe, her yeni uygulamaya tepki olur. Demiryolları satılıyor, yok özelleştiriliyor diye bir takım haberler çıkıyor. Aslı astarı yok. Demiryolu burada. Sadece işletme şartlarını taşıyanlara, hattan kira alarak işletmecilik hakkı vereceksiniz. Hem devlet olarak biz işleteceğiz, hem de biz de varız bu işte diyen özel sektörü sisteme dahil edeceğiz” .

TBMM’den yasanın geçmesinin ardından işletmeye özel sektörün talip olmaması durumunda kendilerinin işleteceğinin altını çizen Karaman, “Yolumuza devam ederiz. Kısa vadede 10 bin kilometre yüksek hızlı ve 4 bin kilometre konvansiyonel hat inşa etmek için yol haritamız hazır” açıklamasını yaptı.