Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Ro-ro’nun arkasında kim var? Ekol mü, Nuhoğlu mu?

Ekol Lojistik’in, İstanbul-Trieste hattında Hatce, Paqize ve Qezban adlarını taşıyan 3 kiralık gemi ile ro-ro taşımacılığı yaptığı şirketin patronu UND eski genel sekreteri Hakan Yılmaz çıktı.

Ro-ro’nun arkasında kim var? Ekol mü, Nuhoğlu mu?

Ekol Lojistik’in, İstanbul-Trieste hattında Hatce, Paqize ve Qezban adlarını taşıyan 3 kiralık gemi ile ro-ro taşımacılığı yaptığı şirketin patronu UND eski genel sekreteri Hakan Yılmaz çıktı. Alternative Taşımacılık A.Ş. adıyla 13 Kasım 2012 tarihinde kurulan şirketin sermayesi ise 50 bin TL.

Ro-ro şirketinin kuruluşunu düzenlenen bir basın toplantısında duyuran Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “İlk etapta kendi araçlarımızı taşıyacağız. Daha sonra talebe göre nakliye firmalarımıza bu hizmeti verebiliriz. Ama şuan için onunla ilgili bir çalışma yapmadık” demişti.

Ro-royu destek amaçlı kullanan şirketlere Alternative Taşımacılık A.Ş. adına fatura kesildiği öğrenildi. Yapılan araştırmada ise Alternative Taşımacılık A.Ş.’nin Hakan Yılmaz tarafından tek kişiyle kurulan şirket ğu bilgisine ulaşıldı. Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı da da UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’na yakınlığıyla da bilinen Hakan Yılmaz’ın ro-ronun patronu çıkması sektör mensupları tarafından ; “Ekol kısa sürede ro-ro şirketini kurup, seferlere başladı. Ve ne tesadüf ki kiralanan gemiler UND Deniz’in de kullandığı gemilerdi. Bu kısa sürede başka bir destek olmadan Ekol’un yapacağı bir çalışma olamaz. Çetin Nuhoğlu, bu gemilerin kiralanmasında devreye girerek Ekol’e ro-ro seferleri başlattı. UND genel kurulunda da siyaset yapıldı” iddialarında bulunuldu.

AHMET MUSUL NE DEMİŞTİ? TIKLAYINIZ!!!

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com