Otomotiv
Giriş Tarihi : 10-12-2014 10:55   Güncelleme : 10-12-2014 10:55

Ford Otosan Rusya kamyon üretecek

Ford Otosan, ağır ticaride global oyuncu olma vizyonunda yeni bir adım daha attı. Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzalayan Ford Otosan, Rus Avtotor’un Kaliningrad’daki fabrikasında kamyon ve çekici üretecek.

Ford Otosan Rusya kamyon üretecek

Üretim işbirliği mutabakat anlaşması ile ilgili olarak Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün; “Bu anlaşma, Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı olan Rusya’daki varlığımızı güçlendirecek ve Ford Trucks markasını çok daha ileriye taşıyacak” .

ANLAŞMA İMZALANDI
 
Ford Otosan’dan yapılan açıklamaya göre; Ford’un global ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan; yüzde 100 Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilerek 30 ülkeye ihraç edilen Ford Trucks kamyon ve çekicilerin Rusya’da üretimi için Rusya’nın en büyük otomotiv üreticilerinden Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Ford Trucks kamyon ve çekici modelleri, Rusya’da da üretilecek. Üretime Aralık 2014’te başlanması planlanıyor.
 
EN BÜYÜK KAMYON PAZARI RUSYA
 
Ford Trucks çekici ve kamyon modelleri, Rusya’nın Kuzey-Batısı’nda yer alan ve “Krallar Şehri” olarak anılan Kaliningrad’daki Avtotor Fabrikası’nda üretilecek. Ford Trucks Rusya’da üretim ile pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’nın 2020 yılında yıllık 80 bin adetlik bir pazar hacmine ulaşması öngörülüyor. Rusya’da Avtotor tarafından üretilen Ford Trucks modelleri, özelleşmiş bayilikler aracılığıyla tarafından pazara sunulmaya devam edecek.
 
FORD TRUCKS GENİŞLİYOR
 
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün yaptığı açıklamada Rusya’ya 2007 yılından bu yana kamyon ihraç ettiklerini belirterek, “Bu anlaşma Ford Trucks markasını çok daha ileriye taşıyacak” . Yenigün sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’daki rekabet gücümüzü artırmak için yatırım yaparak, kamyon üretim operasyonumuzu Rusya’ya kadar genişlettik. Avtotor işbirliğinde yerel üretimle Rusya’daki varlığımızı güçlendirmeyi, müşterilerimize daha yakın servis ve üretim desteği vermeyi hedefliyoruz. Rusya’da 1846T çekici, Yol Serisi 4x2 ve 6x2, İnşaat Serisi 6x4 ve 8x4 modellerimizi Rusya pazarının iklim ve yol koşullarına uygun, dayanıklı, performansı ve konforu yüksek araçlar olarak Avrupa standartlarını karşılayacak şekilde üreteceğiz. Rusya’da üretilen bu modeller Rusya’nın yanısıra Kazakistan ve Belarus’ta da satılarak iki yeni pazara daha girmemizi sağlayacak.”
 
AVTOTOR BÖLGEDE GÜÇLÜ
 
Ford Otosan ve Avtotor Holding arasındaki imza töreninin ardından Avtotor CEO’su Valeriy Gorbunov ise Ford Otosan gibi uluslararası bir şirket ile Ford Trucks markasının Rusya’daki üretimi konusunda yapmış kları işbirliğinden dolayı çok mutlu klarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Avtotor Holding olarak Rusya’nın otomotiv üretimi için lojistik, insan kaynağı ve iklim koşulları olarak en uygun bölgelerinden birisi olan Kaliningrad bölgesinde 20 yıl önce başlamış ğumuz üretim yatırımlarımızı her yıl arttırarak devam ediyoruz. Ford Trucks markasının 2015 yılı itibari ile üretim gamımıza katılacak olması hem bizim için hem de Ford Trucks markasının Rusya’daki gelişimi için çok önemli bir adım. Ağır kamyon segmentinde yıllık 15 bin adet kapasiteye sahip üretim tesislerimiz için önümüzdeki yıllarda kaynak ve boyahane yatırımlarımızı artıracağız” .
 
BAYİ AĞI BÜYÜYOR
 
Yenigün açıklamasına şu şekilde devam etti: “Mühendislik alanındaki başarımızı kanıtladığımız kamyon işimizi, Ford Trucks yapılanması altında her geçen gün daha da büyütüyoruz. Türkiye’de büyük bir hızla yürüttüğümüz bayi yapılanmamız ile 2014 yılı sonu itibariyle 25 Ford Trucks bayisine ulaşacağız. Yurtdışı yapılanmamızı ise Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da atadığımız distribütörlük ve açtığımız yeni Ford Trucks tesisleri ile sürdürdük. Rusya’daki bayi ağımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Ford Trucks markasına yatırım yapmaya devam edeceğiz” .