Dernekler
Giriş Tarihi : 11-01-2017 15:41   Güncelleme : 11-01-2017 15:41

Lojistiğin nabzı UTİKAD ile atacak

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Beykoz Üniversitesi iş birliği ile lojistik sektörünün nabzını tekrar tutuyor. 2014 ve 2015 yıllarında yapılan ‘Lojistik Sektöründe Eğilimler’ araştırması 2017 yılında yeniden hayata geçirilecek.

Lojistiğin nabzı UTİKAD ile atacak

Beykoz Üniversitesi Lojistik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi iş birliğinde, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün yıl içerisindeki farklı bakış ve algılarını takip etmek için düzenlenen “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması” yeniden hayata geçiyor. Sektörün nabzını tutan araştırma 2017 yılında 3 ayda bir tekrarlanacak ve araştırma sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.

SEKTÖRE IŞIK TUTACAK

Sektör araştırmasını canlandırmak için Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy ile UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur bir araya geldi. UTİKAD dernek binasında yapılan görüşme neticesinde “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması”nın 2017 yılında yeniden uygulanmasına karar verildi. Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy, “Üniversitemizde Lojistik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi oluşturuldu. Önümüzdeki dönemlerde Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması anketi bu merkez tarafından hazırlanıp uygulanacaktır” .

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Araştırmanın yeniden hayata geçmesinin sektörün geleceğine ışık tutacağını belirten UTİKAD Başkanı Emre Eldener, “Türk Lojistik sektörünün strateji ve hedeflerini gerçekleştirmesi sürecinde, UTİKAD olarak büyük bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. Bu nedenle sektörün nabzını tutacak ve zor dönemlerde ön etkin davranmamızı sağlayacak bilimsel çalışmalara destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada Beykoz Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz bu araştırmayla, sektördeki firmalarımızın beklentilerini ortaya çıkarırken, yüzdelik rakamlarla sektörün bir nebze de olsa ölçümlenebilmesini sağlayacağız. Bu şekilde sektör firmalarımız bugün lojistikte neler ğunun tespitine yüzdesel oranlarla ulaşabiliyorken, ilerisi için ise sürdürülebilir politikalarını oluşturmaları konusunda da yardımcı bir kaynak görevi üstlenmiş oluyoruz” diye konuştu.