Dernekler
Giriş Tarihi : 15-01-2017 13:17   Güncelleme : 15-01-2017 13:17

Fevzi Çakmak’la UND de “biz” dönemi başlıyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) 39'uncu olağan genel kurulu için Fevzi Çakmak, resmi başkan adaylığını Hatay’da açıkladı. “Şimdi güçlüyüz, hep birlikte daha güçlü olacağız” sloganıyla yola çıkan Çakmak’a UND eski başkanlarından Tamer Dinçşahin ve Engin Özmen de destek verdi.

Fevzi Çakmak’la UND de “biz” dönemi başlıyor

Hataylı nakliyeciler tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıya 60’ın üzerinde firma sahibi ve üst düzey yöneticisi katıldı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hikmet Çinçin ve Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler’in katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

MÜCADELE EDİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını ATSO Başkanı Hikmet Çinçin yaptı. UND’nin Hataylı nakliyecinin sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyduğunu dile getiren Çinçin, özellikle Ortadoğu'daki sıkıntıların artmasıyla birlikte sorunların çözüme kavuşamadığını aktardı. “Nakliyecilerimiz sonuna kadar mücadele ediyor” diyen Başkan Çinçin, şöyle devam etti: “İbrahim Güler önderliğinde nakliyecilerimiz bir araya geldi. Hatay Ro-Ro ile yaşanan sorunları bir nebzede olsa azaltmaya çalışıyorlar. Yeni gemi alındı. Güzel işlere imza atıyorlar. Sektör hak ettiği desteği bugüne kadar bu arkadaşlara veremedi. Çetin Nuhoğlu ile uzlaşamadıkları noktalar da . Hatay Ro-Ro'yu iyi dinlemek gerekir diye düşünüyorum. Bugün burada arkadaşımız Fevzi Çakmak için toplandık ve kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Hepbirlikte sorunları çözüme kavuşturmak için elimizi taşın altına koyacağız.”

ÖNLEM ALIN YOKSA AVRUYA’YA GİDERİZ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in konuşmasının ardından bir konuşmada Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler yaptı. Güler, “Engin Özmen’in başkanlığı döneminde aldığımız desteği bu süreçte alamadık. Sıkıntıları anlattığımızda da yanlış anlaşıldık. Kötü olmamak adına sustuk. Hatay’daki TIR’ların yüzde 70'i hala Cilvegözü'nde. Bu TIR’lar burada çalışamazsa Avrupa güzergâhına, Rusya hattına dalacaklardır. Ben değil, biz olacaksak sorunları ortadan kaldırabiliriz. Onun için Hataylı nakliyeciler olarak biz duygusuyla hareket eden adayımızın sonuna kadar arkasında duracağız. Sektörün sorunlarına duyarsız kalanların da gücümüz yettiği kadar karşısında olacağız. Yeni gelecek arkadaş mevcut mantıkla hareket ederse, bu sefer Anadolu rahat durmayacak” .

BİRLİK VE BERABERLİĞİN YENİDEN TESİSİ

Toplantıda Fevzi Çakmak ise katılımcılara aynen şöyle hitap etti: Ülkemiz ve sektörümüz son dönemde önemli günlerden geçmektedir. Lojistik sektörü hedeflenen seviyeleri yakalayamamaktadır. Taşımalarımız bazı güzergâhlarda neredeyse durma noktasına gelmiştir. Ülkemizdeki bazı uygulamalar veya düzenlemeler sektörümüzün bu zor sürecini daha da zor koşullara sürüklemektedir. Bu nedenle ülkemiz ekonomisi ve ihracatının temel taşlarından bir tanesi olan uluslararası taşımacılık sektörünün hak ettiği seviyeye gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Ekonomimizin daha iyiye ulaşması için sektörün ihtiyaçlarını hem ulusal hem de uluslararası platformlarda iyi anlatmalıyız. Hükümetimizin, kamu kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin tam desteğini almalıyız. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 39’uncu genel kurulu önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek. Bizler sektörde birlik ve beraberliğin yeniden tesisi için 39’uncu genel kurulda yönetime aday k.

ÇÖZÜLMEYENİ ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ

Çağdaş demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlenmesinde en büyük rollerden birinin sivil toplum kuruluşları ğunu düşünüyoruz. Bizimde sektörün STK’sı olarak en önemli görevimiz sorunlarımızı ilgili makamlara iletmek ve çözüm için harekete geçilmesini sağlamaktır. Bizler tek tek yapamadığımızı başarmak, çözülemeyeni çözmek için bu çatının altında bir araya geldik. Biz bu çatının altında ne kadar birbirimize yakın, çözüm odaklı, yapıcı ve eksiksiz olursak, o kadar başarılı oluruz. 1974 yılından bu güne derneğimizde başkanlık yapmış merhum Hayri Ekici ve Saffet Ulusoy, Çetin Nuhoğlu, Necmi Çoban, Tamer Dinçşahin, Engin Özmen başkanlarımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimize bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

ŞEFFAF ÇALIŞMA ANLAYIŞI

Yeni oluşacak yönetimin temel hedefinin hem ülkemiz hem de sektör için birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde birlikte oluşturacağımız yeni ve tam katılımcı çalışma modelleri bize yol gösterecektir. Herkese eşit mesafede şeffaf bir çalışma anlayışı sektör için büyük önem taşımaktadır. Sonuç olarak vurgulamak isteriz ki, sektörümüzü daha ileriye taşımak adına bu yola çıktık. Bunu sağlayabilmemiz için her bölgeden, taşımacılarımızın bizlerle birlikte çalışması çok önemlidir. Aksi takdirde hedeflerimize yeterince ulaşmak mümkün olmayacaktır. İşte bu nedenle şimdi güçlüyüz, hep birlikte daha güçlü olacağız diyoruz.

Hüseyin Karabulut- Hatay