Lojistik
Giriş Tarihi : 06-07-2017 23:21   Güncelleme : 06-07-2017 23:21

SGS’nin dümenine Kaya geçti

Lojistik sektörünün deneyimli akademisyen yöneticilerinden Mine Kaya, SGS TransitNet’in genel müdürlük görevine getirildi. Yeni görevi ile ilgili olarak Mine Kaya, “SGS Ailesinin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum ve bundan sonraki süreçte SGS TransitNet’in başarılarını devam ettirmek için çalışacağım” dedi.

SGS’nin dümenine Kaya geçti

Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere; UND Deniz ve Hatay Ro-Ro’da üst düzey yöneticilik hizmetleri veren Mine Kaya, Temmuz ayı itibariyle SGS TransitNet’in yöneticilik koltuğuna oturdu. Sektörün gelişimine ışık tutmaya devam edeceğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu: “Hedefimiz, lojistik ve taşımacılık sektörüne çok daha iyi hizmet verebilmek; kesintisiz taşıma ve sınır geçişleri yaratabilmek olacak.”

Mine Kaya kimdir?

Mine Kaya, Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Fakültesi’nden mezun . Aynı yıl Ankara Üniversitesi ve akabinde de Kastamonu MYO İktisadi ve İdari Programlarında 1991-1996 tarihleri arasında öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. 1996-2001 yılları arasında ise Bölüm Başkanlığı yaptı. Temmuz 2001-Ağustos 2003 tarihlerinde Ankara Bölge Temsilcisi olarak UND’de göreve başlayan Mine Kaya, takip eden yıllar içerisinde İcra Kurulu Üyesi, İcra Kurulu Yönetim Başkan Yardımcılığı ve son olarak ise Haziran 2006-Haziran 2012 tarihleri arasında İcra Kurulu Başkanlığı yaptı. 2012-2014 yılları arasında ise Kaya, lojistik ve taşımacılık sektöründe yönetim danışmanlığı görevlerini üstlendi. Ekim 2014 tarihinde Hatay Ro-Ro Kombine Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Kaya, 2017 Temmuz ayına kadar bu görevini başarı ile yürüttü. Kaya, Temmuz ayı itibariyle SGS TransitNet’in genel müdürlük görevine getirildi.