Lojistik
Giriş Tarihi : 07-07-2017 00:03   Güncelleme : 07-07-2017 00:03

Ekol’ün Yunanistan hedefi 15 milyon Euro

Türkiye’nin milli lojistik markası Ekol, Yunanistan’daki kuruluşunun 5’inci yılını geride bıraktı. Yunanistan’da 5 milyon Euro yatırım yapan şirket, 2017 yılında 15 milyon Euro ciro gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Ekol’ün Yunanistan hedefi 15 milyon Euro

Ekol Yunanistan’ın faaliyete geçtiği 2012 yılından bu yana cirosu her yıl yüzde 25 oranında arttı. Ekol Yunanistan Ülke Müdürü Dimitris Batakis, Lavrio Limanı’ndaki tesisleri geliştirmek için 2 milyon Euro’dan fazla yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

HİZMET AĞINI GENİŞLETİYOR

Dimitris Batakis, “Kıbrıs'a haftalık seferler düzenliyoruz. Hayfa ve Aşdod limanlarını kullanarak İsrail'de de hizmet vermeyi düşünüyoruz. Hizmetlerimizi geliştirerek müşterilerimize daha hızlı transit ı, daha çok bağlantı ve daha fazla esneklik sağlayacağız. 2017 Taşımacılık ve Lojistik Ödülleri'nde, Uluslararası Taşımacılık sektörü Yük Taşımacılığı ve Organizasyonu kategorisinde altın ödüle layık görüldük. Bu ödülün doğru strateji ile ilerlediğimizi kanıtladığına inanıyorum” .

TESLİMAT SÜRESİ 72 SAAT

Kendi ulusal dağıtım ağlarını kuracaklarını açıklayan Dimitris Batakis, bu sayede daha hızlı çözüm üreteceklerinin altını çizdi. Avrupa’da karşılıklı olarak 15’ten fazla noktaya ulaştıklarını dile getiren Dimitris Batakis, karayolu taşımacılığıyla 48 ile 72 saat arasında değişen sürelerde ulaşım sağladıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri hızlı teslimatlar ile Yunan girişimcilerin rekabet gücünün artmasına katkı sağladıklarını ifade eden Batakis, gündemlerindeki yeni ulaşım güzergâhları hakkında bilgi verdi.

LOJİSTİK AĞI KURUYOR

Dimitris Batakis, “Selanik ve Atina'daki ofislerimizin yanı sıra Aspropyrgos Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekarelik modern tesisimiz bulunuyor. Burada sözleşmeli lojistik, ulusal ve uluslararası taşımacılık hizmeti veriyoruz.  Bu yıl içerisinde Yunanistan’ın değişik şehirlerinde ofis açma planımız var. Kuracağımız lojistik ağı sayesinde 24 saat içerisinde ülkenin her yerine hizmet verebilecek hale geleceğiz. Şuanda Yunanistan'ı Türkiye ve İtalya'daki Trieste Limanı üzerinden Avrupa'ya kendi gemi operasyonlarımız ile bağlıyoruz” .