Lojistik
Giriş Tarihi : 12-07-2017 15:53   Güncelleme : 12-07-2017 15:53

Intermodal taşımacılıkta Sarp, Gartner ile güçlendi

Intermodal taşımacılık sektörünün genç oyuncularından Sarp Intermodal, Almanya merkezli Avrupa’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Gartner KG ile işbirliği antlaşması imzaladı. Yapılan antlaşmayla birlikte Gartner KG şirketi, Sarp Intermodal'e Avrupa taşımalarında partnerlik hizmeti verecek. Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber, "Yıllardır Türkiye'deyiz ve iş prensiplerimize uyan tek firma Sarp olduğunu tespit ettik. Hedefimiz daha kaliteli taşıma hizmeti sunmak" dedi.

Intermodal taşımacılıkta Sarp, Gartner ile güçlendi

Dünya genelinde 16 farklı ülkeye internodal taşımacılık hizmetinin yanında Kuzey Afrika’ya deneme seferleri başlatan Sarp Intermodal, Gartner KG şirketi ile partnerlik anlaşması imzaladı. Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Gartner KG şirketi ile yapılan anlaşma sayesinde 2016 yılında 7 bin olan konteyner elleçlemesini 2017 sonunda 10 bine çıkartacaklarını açıkladı.

100 YILLIK TECRÜBE

Onur Talay, "Şirketimiz 2014 yılında kuruldu ve Türkiye’nin ilk intermodal şirketiz. Lojistik alanında Batu Lojistik ile iş ortaklığımız devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda intermodal taşımacılık, karayolundan daha çok pay alacaktır. Intermodal ile karayolu arasında transit süreler de çok fark yok. Intermodal taşımacılığın tercih edilmesinin nedeni ekonomik olmasıdır. Bu da tabii ihracatçıları cezp ediyor. Avrupa’da ise tercih edilmesinin nedeni çevreci taşımacılık yöntemi olmasıdır. Türkiye’de intermodal taşımacılık daha çok teşvik edilmeli. Intermodal taşımacılığı yaparken ihtiyaç duyduğumuz ana ekipmaımız konteyner. Bu arada Gartner ile 3 yıldır süren bir işbirliğimiz var. Gartner bu yıl 100'üncü yılını kutlayacak. 1970’li yıllardan beri Gartner, Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Gartner bu coğrafyaya inanıyor. Gartner ile birlikte 1500 civarında konteyner havuzumuz var" .

SABİT FİYAT GARANTİSİ

İşbirliğine başladıkları günden bugüne Gartner KG ile 4 ülkede 2 bin 500 konteyner operasyonunu yönettiklerini ifade eden Talay, ağırlık olarak gıda, otomotiv, tekstil ve kimya sektörüne hizmet verdiklerini açıkladı. Taşımalarının yüzde 80’ini 45'lik konteyner ile yapıldığının altını çizen Onur Talay, geri kalan yüzde 15’lik kısmının ise ISO tankları ile gerçekleştiğini aktardı. Havuzlarında farklı tipte ekipman bulundurduklarını ifade eden Onur Talay, bu sayede gelen talebe anında cevap verdiklerini vurguladı. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılması ile Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’a taşıma gerçekleştireceklerinin altını çizen Onur Talay, "Müşterimize intermodal taşımacılıkta, karayoluna nazaran yüzde 10 ila 20 arasında uygun teklif veriyoruz. Ocak’ta verdiğimiz fiyat beklenmedik bir durum olmadığı sürece 31 Aralık’a kadar geçerlidir. Sınır kapılarında yoğunlukların oluştuğu dönemlerde, yani bayram ve uzun tatil dönemlerinde hizmet taleplerinde ciddi derecede artış gözlenmektedir. Uzman kadromuz ile tüm müşterilerimizin taleplerine anında cevap veriyoruz" diye konuştu.

KALİTELİ HİZMET AVANTAJI

Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber ise konuya ilişkin şöyle konuştu: "Taşımacılık sektöründe 99 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Aynı da biz tam bir karayolu taşımacısıyız. Türkiye'yi 1970'lerde hizmet ağımıza dahil ettik. Avrupa'da iyi bir servis sağlayıcısıyız. Sarp bizi Avrupa'da bizde Sarp'ı Türkiye'de birbirimize partner olarak seçtik. Müşteriyle faydasal olan sistemin iyi bir fiyat ve ında teslimat ğunu çok iyi biliyor ve bu doğrultuda hizmet veriyoruz. Fiyat tek başına güvenilir bir faaliyet değildir. Biz, sabit fiyatla müşterimize kaliteli hizmet avantajı sunmak için elimizden geleni yapacağız."