Lojistik
Giriş Tarihi : 10-08-2017 11:43   Güncelleme : 10-08-2017 11:43

Atom emin adımlarla büyüyor

Uluslararası taşımacılık hizmeti veren Atom Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarına ağırlık verdi. Toplamda 1.5 milyon TL yatırım yapan firma, mevcut filosunu güçlendirdi. En çok hizmet ihracatı gerçekleştiren 500 firma arasına giren Atom Lojistik'in yeni hedefi ise intermodal taşımacılıkta büyümek.

Atom emin adımlarla büyüyor

Atom Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Onur Okumuş, "Uluslararası kara taşımacılığı yapıyoruz. İzmir merkezliyiz. İşe forwarder olarak başlamıştık, 2014 sonunda özmal araçlarımızı aldık. O günden beri artan talebe paralel olarak filomuzu kademeli olarak geliştiriyoruz. Son olarak geçen ay 1.5 milyon TL'lik yatırımla 10 adet treyler ve 3 adette çekiciyi bu filoya dahil ettik. Şu an özmal olarak 44 treylerimiz, 20 adette çekicimiz var. Arspet de 350 araçlık bir filoya sahip. Bunlardan da faydalanıyoruz" .

KONUSUNDA UZMAN EKİP

"Intermodal taşımacılığa giriş yapmaya çalışıyoruz" diyen Okumuş, amaçlarının karayolu dışındaki taşıma modellerinden aldıkları payı artırmak ğunu söyledi. Şuan da Ro-Ro taşımacılığını etkin olarak kullandıklarının altını çizen Okumuş, denizyolu, demiryolu ve hava yolunu daha etkin kullanmayı hedeflediklerinin ifade etti. Okumuş, "Bu amaçla ilgili departmanlarımızı güçlendiriyoruz, bunlarla ilgili daha aktif bir pazarlama yapacağız. Sektörde de buna doğru bir gidiş var" şeklinde konuştu.

BASAMAKLARI BİR BİR ÇIKACAĞIZ

Atom Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Onur Okumuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Çalıştığımız ana hatları Almanya, Hollanda, Belçika ve Romanya olarak sıralayabiliriz. Otomotiv ve tekstil en çok hizmet verdiğimiz sektörler. Wolksvagen ve BMW'nin jantlarını, bir Alman hazır giyim devinin askılı ürünlerini taşıyoruz. 20 dolayında büyük şirkete düzenli hizmet veriyoruz. Bu yıla yüksek beklentilerle başlamadık. Ama yılın ilk 6 ayı beklediğimizden daha iyi geçti. Geçen yıl 7 bin adet yükleme yaptık. Bu yıl sonunda 7 bin 500'ü bulacağımızı umuyoruz. Geçen yıl ayrıca TİM tarafından ilk kez yapılan Türkiye'nin 500 büyük hizmet ihracatçısı listesinde 182'inci, lojistik sektöründe de 97'nci sırada yer aldık. Bu 2-3 yıllık bir şirket için önemli bir başarı. Bu yıl da listeye benzer sıralamalarda girmeyi umuyoruz."