DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız
Giriş Tarihi : 13-04-2022 00:37

Buruk sevinç!

Millet olarak Ramazan ayını tabiri caizse dört gözle beklerdik. Çünkü bu ay, bolluk ve bereket ayıdır. Dostluğun güçlendiği, yardımlaşmanın arttığı, maneviyatımızın güçlendiği aydır Ramazan!..

2022 yılında Ramazan’a hoş geldin demenin sevincini yaşayamadık!.. Ekonomik şartların sektörün önünü tıkadığı bu aylarda mazot 22 TL’ye yükseldi. Rekabet ise halen devam ediyor. Üzerinde durduğumuz fuzuli giderlerin ortadan kaldırılması bir kenara, sektörü rahatlatacak adımların devlet nezdinde atılmaması ayrı bir dert!..

KDV indiriminin sektörü rahatlatacağını hep dile getiriyoruz ancak yetkili mercilerce bu konuda bir adım atılmıyor. Öte yandan fiyat tarifelerinin de Ulaştırma Bakanlığı tarafından ciddiye alınarak verilmemesi ayrı bir dert!.. Artık anlık yakıta zam geliyor. Bu zamlar karşısında tarifelerin de 4 ayla sınırlandırılması gerek!..

Ülkemiz de ciddi anlamda ekonomik kriz yaşanmaktadır. Her sektörde ürünlere yüzde 100 zam yapılırken, bizim zam oranımızın sadece yüzde 30 olarak komik rakamlarda yansıması ayrı bir dert!.. Tüm bu yaşananlar karşısında havayolu başta olmak üzere diğer tüm ulaşım araçları karşısında ciddi bir rekabet sınavı vermekteyiz. Bu rekabette sektörün bitirilmesi için bir unsurdur. Bizler, karayolu taşımacıları olarak zaten bir değiliz, beraber de olmamız mümkün görünmüyor. Çünkü yularımız elimizde değil!.. Yarın nereye çekerlerse oraya gideceğiz. Yeni patronumuz o bilet, şu bilettir!.. Kimse kendini patron sanmasın. Böyle giderse, otobüs taşımacılık sektörü diye bir şey kalmayacak. Bunu bilesiniz. Bu arada sektörümüzde vermiş olduğumuz kayıplarımızda var. Hayatını kaybeden tüm sektör mensuplarımızın Allah hepsini inşallah Peygamberimize komşu eyler.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
HALİNİZDEN MEMMUN MUSUNUZ?
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA