Lojistik
Giriş Tarihi : 15-01-2018 12:37   Güncelleme : 15-01-2018 12:37

Lojistikte hedef 50 milyar dolar

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2017 yılını lojistik sektörünün 15 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Çetin Nuhoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 yılındaki lojistik hizmeti ihracat hedeflerinin ise 50 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Lojistikte hedef 50 milyar dolar

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ı ziyaret etti. Başkan Nuhoğlu, lojistik hizmet ihracatının arttırılması amacıyla Eximbank tarafından sektörün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi konusunda verdikleri hizmetten dolayı Adnan Yıldırım'a teşekkür etti.

DESTEKLER ARTACAK

Lojistik hizmet ihracatının toplam ihracatımız içindeki payının çok iyi seviyede ğunu ifade eden Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, “Ülkemiz ihracatla kalkınıyor. Katma değeri daha yüksek olan lojistik hizmet ihracatı bizim için stratejik bir alandır. Temel misyonu ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyetleri desteklemek olan Eximbank, ürün ihracatımızı da daha rekabetçi kılan lojistik sektörüne verdiği desteği arttırarak devam ettirecektir” .

NUHOĞLU; BİR KOY, ON AL

İhracat odaklı bakıldığında lojistiğin farklı özellikler taşıdığının altını çizen Nuhoğlu “İhracat geliri içinde payımız 15 milyar dolar. Bu rakam ürün ihracatının yüzde 10’undan fazladır. Bu yönüyle sektörümüz bizatihi kendisi döviz kazandırıcı bir ihracat olması yanında ürün ihracatının başarısı için en stratejik sektördür. Amaç ihracatı artırmak ise lojistik, bir koyup on alınacak bir sektördür. Bu günkü İhracat rakamı 2023 yılında 50 milyar doları aşar. Bu hedefe ulaşmak için tabii ki 8 bakanlığımızın müsteşarlarından oluşan Lojistik Koordinasyon Kurulunun ve 9 bakanlık, Müsteşar ve yardımcılarından oluşan Ticareti Kolaylaştırma Kurulu’nun önemi çok büyüktür. Asya, Avrupa ve Asya’nın kesişim noktasında olan ülkemiz için Lojistik Öncelikli Stratejik konu olarak ele alınmalıdır” .