Lojistik
Giriş Tarihi : 11-04-2018 09:27   Güncelleme : 04-05-2018 09:26

Arkas yatırımlarla büyüyor

Türkiye’nin lojistikte global markalarından Arkas, yatırımlarını hızlandırdı. 25 milyon TL’lik yatırımla filosuna 60 adet çekici ekleyen şirket, demiryolunda ise yaklaşık 24 milyon Euro'luk 6 lokomotif yatırımı yapacak.

Arkas yatırımlarla büyüyor

Arkas Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, “2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23.5 milyon TL’lik çekici ve treyler yatırımı yaptık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen 25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve treyler planlarımız dahilinde hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız devam edecek” .

SEFER SAYISI ARTACAK

Bakü-Tiflis-Kars hattı ile ilgili de bilgi veren Arkas Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, şöyle devam etti: “BTK bizim önem verdiğimiz bir hat. 15 günde bir standart hatta dönüştü. Bunu haftalık sefere çıkaracağız. Gürcistan’da yavaşlık var ama bu çözülüyor. Müşterilerin bu hatta ilgisini çekmek gerekiyor. Hem maliyet hem de süre anlamında önemli avantajlar sağlıyor. Başka hayallerimiz de var. Çin’den de taşıma yapma, oradan Mersin’e bağlamak gibi. İlk olmanın avantajını kullanıyoruz. Biz de o hatta alıştık.”

KOMPLE HİZMET

Bu yıl demiryolunda lokomotif yatırımı da yapacaklarını açıklayan Arcas, “Yaklaşık 6 lokomotif almayı planlıyoruz. Yatırım bedeli de 24 milyon Euro civarında olacak. Yatırım için yabancı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor” . Arkas Lojistik, konteyner taşımalarının yanı sıra geniş nakliye tedarik ağı ve özvarlık araçları ile Türkiye’nin 81 iline dağıtım hizmeti verecek kapasiteye ulaştı. Müşteriler ile yapılan uzun vadeli kontratlarla öne çıkan Arkas, dağıtım hizmetlerinin yanı sıra kapalı depoculuk, konteyner terminal hizmetleri, hava ve deniz forwarding hizmetleriyle uluslararası kara nakliyesi hizmetlerini komple lojistik hizmetleri olarak aynı anda verebiliyor.