Lojistik
Giriş Tarihi : 02-10-2018 11:02   Güncelleme : 14-10-2018 17:54

Türkiye'nin gururu Ekol

Ekol Lojistik, Avrupa’da en hızlı büyüyen lojistik şirketi olmasının yanında verimliliği artırmak için uyguladığı yöntemler Harvard Business School'un dikkatini çekti. Ekol, Harvard Business School'un derslerinde okutulmak üzere vaka çalışmasına (case study) konu oldu.

Türkiye'nin gururu Ekol

Harvard Business School, intermodal taşımacılık ve lojistik şirketi Ekol'ü ve kapasite planlamasını nasıl yönettiği konularında öğrencilerini bilgilendirmeye başladı. Ekol, Almanya ve Türkiye'deki motorlu taşıt montajcılarını parça tedarikçilerinin birçoğu ile bağlantılı hale getirdi. Aynı da hızlı tedarik zincirlerinde önemli bağlantılar geliştirdi.

TÜRK MARKASININ BAŞARISI

Ekol Lojistik, farklı hizmet seviyelerini sağlamak için kara, deniz ve demiryolu güzergahlarının kombinasyonlarını kullandı. Avrupa'da yaşanan zorluklar karşısında kamyon ve treyler kullanımının, özellikle kilit darboğaz bağlantılarında, dengesiz trafik karşısında en üst seviyeye çıkarılması için projeler geliştirdi. Ekol, Türkiye'de bir konsolidasyon merkezi ve en büyük pazarı olan Almanya'daki çapraz-iskelet-dekonsolidasyon merkezi geliştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve ekibi daha fazla kapasite arttırma yollarını araştırırken, planlama modellerini ve maliyetlerini optimize etmek ve faaliyetlerinde daha fazla verimlilik sağlamak için daha fazla konsolidasyon merkezi kurdu. Ekol'un tüm operasyon çalışmaları en ince ayrıntısına kadar Harvard Business School'in ders kitabında yer aldı.