Lojistik
Giriş Tarihi : 12-07-2019 18:39   Güncelleme : 17-07-2019 13:16

Havaş, frigo taşımacılığına başladı

Havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Havaş, gümrüklü kargo taşımacılığı hizmeti kapsamında antrepolarının filosuna soğutucu üniteli araçları ekledi. Şirket, bozulabilir kargoları İzmir ve Ankara’dan İstanbul’a karşılıklı seferlerle taşıyor.

Havaş, frigo taşımacılığına başladı

Havaş,  gıda ve ilaç gibi soğuk zincirin taşınmasına imkan tanıyan soğutucu üniteli aracını gümrüklü kargo taşımacılığında kullandığı ekipman filosuna ekledi. Yaklaşık 14 bin metrekare alanda yer alan İstanbul Havalimanı’ndaki tesisinin yanı sıra İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanları’ndaki antrepolarında faaliyet gösteren Havaş; genel kargo, değerli kargo, soğutma gerektiren kargo, tehlikeli madde ve radyoaktif madde içeren kargolara ev sahipliği yaparak ithalat ve ihracat kargoların sevk ve idaresini üstleniyor. Gümrüklü kargo taşımacılığı kapsamında İstanbul-İzmir ve İstanbul-Ankara arasında her gün karşılıklı seferleri bulunan Havaş’ın antrepolarında, kargoların niteliklerine göre farklılaşan bozulabilir özel kargo depolama odaları da yer alıyor.

ÖZEL ÜRÜNLERE ÖZEL TAŞIMA

Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, "Hizmet çeşitliliğimizi arttırırken, hava kargo sektörünün gelişimine de katkı sağlamak hedefiyle yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Soğuk zincirin korunmasını gerektiren bozulabilir nitelikteki özel ürünler pazarda önemli bir yere sahip. Bu doğrultuda, hem kapasitelerini iki kat büyüttüğümüz tesislerimizdeki soğuk hava odaları hem de filomuza eklediğimiz soğutucu üniteli araçlarla antrepo hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.