Lojistik
Giriş Tarihi : 21-10-2020 19:19   Güncelleme : 21-10-2020 19:19

Altyapıya yatırım

Türkiye yurtiçi dağıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden Aras kargo, artan talebe yetişmek için yatırımları hızlandırdı. Aras Kargo’daki hisse oranını yüzde 80’e çıkartan Austrian Post’un CEO'su Georg Pölzl, dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım yapılacağını açıkladı.

Altyapıya yatırım

Ticaretin gelişimine doğrudan etki eden kargo sektörü, Türkiye özelinde de yeni yatırımlar ve ortaklıklar ile büyümesini sürdürüyor. Türkiye’nin köklü markalarından Aras Kargo, Austrian Post ile vardığı hisse satışı mutabakatı sonrası yatırımlarını hızlandırdı.. Hisse devri anlaşması sonrası Austrian Post Yönetim Kurulu Başkanı Georg Pölzl ile Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

POTANSİYELE İNANIYORUZ

Austrian Post Yönetim Kurulu Başkanı Georg Pölzl, şirketin 2019 ve 2020’ye dair operasyonel, finansal ve teknolojik anlamda büyüme, yatırım ve hedeflerinin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Pölzl, yeni dönemde Aras Kargo’nun transfer merkezi, şube gibi tüm operasyonlarını içeren dağıtım altyapısına toplamda 1 milyar TL yatırım hedeflediklerini açıkladı. Pölzl, “Austrian Post, bugün 75 uluslararası ve 72 ulusal iklim koruma projesi içerisinde yer alıyor. Bildiğiniz üzere Aras Kargo Türkiye’de sektörün ilk ve en büyük elektrikli araç filosunu kuran kargo şirketi. Çevresel faaliyetlerin ana faaliyet alanına entegre edilmesi ve doğa dostu yatırımlara devam etmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

HIZLI VE ÖZEL ÇÖZÜM

İşbirliğinin sektör için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, “Şirketimizin kurucusu merhum babam Celal Aras’ın sağlam ve kıymetli temeller üzerine inşa ettiği Aras Kargo’yu tüm çalışanlarımızla adım adım hep daha ileriye taşıdık. Her yıl istikrarlı büyümemizi sürdürerek, son üç yılda ciromuzu yüzde 50 dolayında arttırdık. Bu anlamda hisse yapımızdaki yeni oluşumun Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Aras, ‘Dünyayı taşımak için el ele’ mesajıyla yola çıktıkları bu yeni dönemde de sektörün önde gelen oyuncusu olarak yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizerek, müşterileri ve iş ortaklarının ihtiyaçlarına hızlı ve özel çözümler üretmeyi sürdüreceklerini belirtti.