Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-02-2021 13:38   Güncelleme : 15-02-2021 13:38

Test için yola çıkıyor

Ağır ticari araç sürücülerinden Scania, teknoloji liderliğini ortaya koymaya çalıştığı otonom sürüş projesinde sona yaklaştı. Marka, İsveç'te Södertälje ve Jönköping şehirleri arasındaki E 4 otoyolunda sürücüsüz kamyonlarını test edeceğini duyurdu.

Test için yola çıkıyor

Otonom sürüş özelliğine sahip Scania araçları, Scania Transport Laboratuvarı ile ticari hizmete gireceği öğrenildi. Scania, üretim operasyonları için gerekli malzeme nakliyesini de gerçekleştirecek.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Scania CEO’su Henrik Henriksson, “Testler, otonom araçlar için 5 noktalı SAE ölçeğindeki seviye 4'e göre teknolojiyi kapsayacak şekilde yapılıyor. Bu da araçlarımızın otonom olarak sürüldüğü, ancak güvenlik nedenleriyle bir sürücü tarafından denetleneceği anlamına geliyor. Otonom sürüşü mümkün kılan sensörlerden kamyona iletilen bilgileri izlemek ve doğrulamak için Scania'nın testleri sırasında bir test mühendisi de kabinde yer alacak. Halka açık otobanda, yük ile yaptığımız bu sürüş testi Avrupa sınırlarında bir ilk olacak. Hatırlanacağı üzere otonom sürüş geliştirme çalışmalarımız 2017 yılında dünyanın ilk tam ölçekli otonom araç operasyonlarına Singapur limanında başlamıştık. 4 adet Scania kamyondan oluşan çalışmalarda otonom araçlarla Singapur'daki liman terminalleri arasında konteyner taşımacılığı yaptık” ifadesini kullandı.