Treyler
Giriş Tarihi : 06-03-2021 16:24   Güncelleme : 06-03-2021 16:24

Sağlam basıyor!

Türkiye’de yüzde 100 yerli sermaye ile treyler üretimi gerçekleştiren OKT, 48 ülkeye ihracat yapıyor. 40 yıldır aralıksız üretim yaparak yeni ürünler geliştiren firma, 2020 yılında da yaptığı satışlarla adından söz ettirmeye devam etti.

Sağlam basıyor!

Aydın merkezli OKT Trailer, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel ürün gamı ile katma değer üretmeye devam ediyor. Üniversite - sanayi iş birliği çalışmalarına ağırlık veren firma, üretim alt yapısını üst seviyelere taşıdı.

DİJİTALLEŞMEYE AĞIRLIK

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “Korona Virüs salgın sürecinin en başından itibaren işimizin devamlılığını sağlamak, salgının etkisini azaltmak ve yayılımı engellemek için gerekli tüm önlemleri aldık. Şirketimizde tüm süreçlerin dijitalleşmesi için kurum içi çalışmalara ve yatırımlara yer verildi. 2020 yılı lojistik sektörünün öneminin daha çok arttığı bir yıl oldu. Lojistiğin her daim devam etmesi ve her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulan sektör haline gelmesi, bizlere gelecek için farklı neler yapabiliriz diye sorgulamaya ve planlama yapmaya yöneltti. Bu sebeple Ar-Ge ve teknolojik kaynakların kullanımı alanlarında daha yoğun çalışmalar içerisinde bulunduk. Aynı zamanda dijitalleşme ve değişen koşullar sebebi ile içsel yapılanma, enerji kaynaklarını daha verimli kullanabilme ve sıfır atık çalışmalarına odaklanarak şirketimizi geleceğe hazırladık” dedi.

ÇALIŞANLARARASI UYUM

Hakan Maraş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Ar-Ge merkezimizde geçtiğimiz yıl yeni proje ve girişimlere ağırlık verdik. Dijital dönemin gerekliliklerini yerine getirerek altyapı çalışmalarımızda ciddi bir yenileme ve aynı zamanda ürün geliştirme konusunda yeni girişimler içerisinde bulunduk. Çalışma koşullarını gözden geçirerek ergonomik çalışma ortamları kurguladık. Genç çalışanlarımızın uyum sağlamaları, kişisel gelişim çalışmaları ve kariyer hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi adına üniversite - sanayi iş birliği çalışmalarının alt yapılarını oluşturduk. Böylece hem çalışan profilini güçlendirecek hem de ürünlerimizde yenilikçi çalışmalarımızı yansıtacak bir ekip kurmayı hedefledik. Bünyemize yeni katılan Y ve Z kuşağı bireylerin, X kuşağı çalışanlarımız ile uyumlu ve etkin çalışabilmesi adına gelişim süreçlerimizi, istihdam stratejilerimiz ile bütünleştirerek yeni çalışma modellerini modern dünyaya entegre ederek güçlü insan kaynağımızla milli vizyonumuza katkı sağlıyoruz.”

ARANAN MARKA OLDU

“Dünya pazarında sahip olduğumuz güçlü konumun en önemli dayanağı Ar-Ge alanındaki çalışmalarımız diyen Hakan Maraş, “Güçlü ve tecrübeli kadromuz ile artan teknolojik gelişmeleri karşılamak ve hatta öncesinde harekete geçmek için geleceğe yönelik çalışıyor ve ürünlerimizi değişen teknolojiye uygun olarak geliştiriyoruz. Dünyada sayılı ülkemizde ilk olacak birçok mega projeye imza attık. Farklı ülkelerin farklı hava koşulları, yol koşulları, stantları vb. tüm süreçlere hızlı cevap verebilme ve özel projeler üretebilme kabiliyetimiz ile ihracat payımızı arttırırken yeni iş birlikleri ve projelere imza attık. Ürünlerimiz, Avrupa başta olmak üzere Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde tercih edilmektedir. Türkiye’yi temsil etme prestijimizi artırarak bu ve benzeri projelerimizin çıktısı sonucu ihracat pazarında aranan marka konumunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.