Treyler
Giriş Tarihi : 05-06-2023 20:36   Güncelleme : 05-06-2023 20:36

Emin adımlarla!

Dondurulmuş gıda taşımacılarının çözüm ortağı Thermo King, yeşil dönüşüm adımlarını arttırarak yoluna devam ediyor. Şirket, Avrupa’daki en eski tesislerinden biri olan Galway fabrikasını, tamamen karbon nötr hale getirdi.

Emin adımlarla!

Galway’deki her şey ya geri dönüştürülebilir ya da uzun süre dayanacak şekilde yapıldı. Sadece ahşap paletlerden çelik paletlere geçiş, tesise yılda bir milyon Euro'nun üzerinde tasarruf sağlayacak. Thermo King’in yaptığı bu çalışma, depolama alanlarında yılda 230 milyon ton daha az atık anlamına geliyor.

YENİDEN KULLAN

Thermo King, mottosunu; “Azalt, yeniden kullan, geri dönüştür” olarak belirledi. Bu modelin amacı, bir ürün ömrünün son aşamasına ulaştığında, atılmak yerine geri dönüştürülerek yeniden kullanılması olarak belirleniyor. Çevre üzerindeki etkilerini daha da azaltmak için alternatif geri dönüşüm yöntemleri ve fırsat arayışlarına devam eden Thermo King'in sürdürülebilirlik çabasındaki bir sonraki adımı, yeniden üretilmiş parçalar programının tanıtılması olarak belirlendi. Bu yeni program, kullanım ömrünün sonunda veya bir arıza durumunda parçalarına ayrılması ve yeniden kullanılabilecek bileşenlerin kurtarılması şeklinde işliyor. Bu bileşenlerden yeni, tamamen işlevsel malzemeler yeniden üretilir. Bunlar orijinal, fabrika yapımı kontrolörlerle aynı kaliteyi sağlamak için zorlu testlerden geçirilir. Bir parçada bir arıza bildirirse, veriler toplanır ve süreci iyileştirmek için Thermo King Satış Sonrası ekibine gönderilir. Program, israfta önemli bir azalma sağlamakla kalmıyor, eski soğutma ünitelerinden birine büyük miktarda para yatırmak istemeyen müşteriler yine de daha uygun maliyetli, orijinal Thermo King soğutucu ünitelerine erişebiliyor. Thermo King, 2030 yılına kadar müşterilerinin karbon ayak izini bir milyar metrik ton azaltmayı hedeflediğini açıkladı.