Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

TCDD ile OPET’den “ Temizlik Rayında” Kampanyası

TCDD’ye ait gar, istasyon, büfe, gişe ve trenlerin tuvalet ile binaların çevre temizliği konularında, TCDD ile OPET arasında işbirliğini içeren protokol, TCDD Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı.

TCDD ile OPET’den “ Temizlik Rayında” Kampanyası

TCDD’ye ait gar, istasyon, büfe, gişe ve trenlerin tuvalet ile binaların çevre temizliği konularında, TCDD ile OPET arasında işbirliğini içeren protokol, TCDD Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Murat Şeneken’in sunumuyla başlayan “Temizlik Rayında” kampanyası projesi imza töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Gar ve istasyonları personelimizin, vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte yedikleri, içtikleri ve hoşça vakit geçirdikleri mekânlar haline dönüştürmek istiyoruz” .

Genel Müdür Karaman, “Demiryolları 153 yıllık tarihinde ülkemizin dört bir köşesine sinemayı, tiyatroyu, eğitimi, sağlığı götürdü. Modernleşme sürecinin lokomotifi . ‘Temiz Tuvalet’ projesinde 10 yıldır emek veren OPET’in yanında biz de ikinci olmaya razıyız” diye konuştu.

Karaman, Yüksek hızlı trene sahip dünyada 8., Avrupa’da 6. ülke kları için Dünya Demiryolları Birliği tarafından gösterilen tanıtım filmlerinde Türkiye’nin ve TCDD’nin de bulunduğunu belirterek, bu yüzden binalar ile gar ve istasyonların temiz ve güzel olmasının kendileri için çok önemli ğunu söyledi.

Süleyman Karaman, kruluş olarak zannedildiği gibi özelleştirme gayreti içinde olmadıklarını, aksine özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı tercih ettiklerini ve bu çerçevede, OPET ile işbirliği yapmaktan son derece memnun klarını ve projenin başarısına inandıklarını belirtti.

Proje ortağı OPET adına konuşan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ise, bugüne kadar yürüttükleri tüm projelerde sonuca odaklandıklarını, inanarak, güvenerek ve çalışarak çok güzel projelere imza attıklarını söyledi.

Öztürk, “Demiryollarımız 153 yıllık tecrübesi olan büyük, kutsal bir kuruluş. Bu köklü kuruluşla işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. ‘Temizlik Rayında’ projesi ile demiryollarımızın daha hijyenik ve daha temiz bir hale getirilecek olmasından son derece memnunuz. Bu projenin başarı ile yürüyeceğine inancımız tamdır” .

Öztürk, “projeyi sadece tuvalet temizliğinden ibaret düşünmemek gerekiyor. Proje tüm bina ve tesisler ve trenler ile çevre temizliğini de kapsıyor” şeklinde konuştu.

TCDD ile OPET arasında imzalanan protokol ile başlatılan “Temizlik Rayında” kampanyası projesi çerçevesinde, TCDD’ye ait gar, istasyon ve trenlerdeki tuvaletler OPET’in rehberliğinde temiz ve hijyenik hale getirilecek. İlgili tüm personelin eğitilmesinin yanında yolcular da hijyen kurallarına uymaları için uyarılacak.