Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:23   Güncelleme : 13-11-2014 17:23

Meral, bir kez daha İSDER başkanı

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) üyeleri, Sektör Zirvesi’nin ardından İSDER 3.

Meral, bir kez daha İSDER başkanı

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) üyeleri, Sektör Zirvesi’nin ardından İSDER 3. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel kurulda Rızanur Meral, oy çokluğu ile önümüzdeki 2 yıl için tekrar başkan seçildi.

Kurulduğundan beri İSDER Başkanlığı görevini sürdüren Rızanur Meral, gelecek dönemde İSDER’e hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti. Krizin ardından 2010 yılına iyi başlanıldığına dikkat çeken Meral, gelen rakamlar analiz edildiğinde sektörün 2010 yılında yüzde 30 büyüyeceğini öngördüklerini ifade etti.

Meral, krizin etkisiyle Avrupa’da stokların bittiğini ve Türkiye sanayisine siparişlerin gelmeye başladığını anlattı. Meral, istif makinaları sektörünün önümüzdeki dönemde en hızlı normalleşen sektör olacağına dikkat çekti.

Genel Kurula davet edilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, İSTİF Makinaları sektörünün önünün kça açık ğunu, özellikle Türkiye’nin lojistik üssü haline gelmesiyle sektörde büyük bir gelişmenin sağlanacağını söyledi. Makinayla ilgili tüm STK’ların ve ilgili kuruluşların görüşlerinin de alınarak Makine Sanayi Strateji Planı’nın oluşturulduğunu belirten Emiroğlu, 14 Nisan’da 5 ana başlık altında Makine Çalıştayı gerçekleştireceklerini ifade etti.