Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:23   Güncelleme : 13-11-2014 17:23

OSD Başkanlığına Kudret Önen seçildi

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) yeni başkanını seçti.

OSD Başkanlığına Kudret Önen seçildi

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) yeni başkanını seçti. Turgay Durak’tan boşalan başkanlık koltuğuna Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen oturdu. Böylece OSD’de 21 yıllık ‘Koç Holding’ ve 36 yıllık ‘ticarici’ geleneği bozulmadı.

Otomotiv sektörünün en büyük çatı örgütü Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD) Başkanlığı’na Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen seçildi. Turgay Durak’tan boşalan bu göreve Kudret Önen’in gelmesiyle son 21 yıllık Koç Holding geleneği de bozulmadı.

1974’te kurulan ve 15 üyesi bulunan OSD’de geçen 36 yıllık süreçte 5 başkan görev yaptı. İlk ve ikinci dönem haricinde tüm başkanlar Koç Holding şirketi Ford Otosan’ın genel müdürlerinden oluştu. Sırasıyla Ahmet Binbir, Ali İhsan İlkbahar ve Turgay Durak derneğin başkanlığını yaptılar.

Seçim sonrasında OSD’deki 36 yıllık ‘ticarici’ geleneği de devam etti. Dernek tarihinde başkanların tümü ticari araç üreticileri arasından seçildi. Bu kez ise ilk kez bir otomobil üreticisi olan Oyak Renault’un Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, OSD Başkanlığı için aday olmuştu.

DURAK YÖNETİME GİRDİ

OSD’nin yeni yönetiminde Ford Otosan’ı temsilen Turgay Durak da yer alırken, diğer isimler şöyle :

“Kudret Önen (Türk Traktör), Mehmet Demirpençe (BMC), Tarık Tunalıoğlu (Oyak Renault), Habip Aşı (Hyundai Assan), Münür Yavuz (Man Türkiye), Ömer Lütfü Ablay (Anadolu Isuzu), Turgay Durak (Ford Otosan), Ali Pandır (Tofaş), Serdar Görgüç (Otokar), Mehmet Buldurgan (Temsa Global), Enver Dodanlı (Honda), Süer Slün (Mercedes-Benz Türk), İzzet Kalaycı (Hattat Tarım), Murat Selek (Karsan), Tamer Ünlü (Toyota).

İLK KEZ 2 ADAY ÇIKTI

Turgay Durak, Koç Holding’de CEO’luk görevine başlayacak olması dolayısıyla 19 Mart’ta gerçekleştirilen OSD’nin 36’ncı Genel Kurulu’nda başkanlık görevini bırakmıştı. Ancak genel kurulda tarihinde ilk kez 2 adayın karşı karşıya gelmesiyle, başkan seçilememişti.

OSD Başkanlığı için Kudret Önen ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu yarışmıştı. Genel kurulda sadece yeni OSD yönetimi seçilmiş ve yeni başkan için 9 Nisan tarihinde toplanılması kararlaştırılmıştı.