Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

TOFED, İş-Kur ve MEKSA ile işbirliği yaptı

Karayolu yolcu taşımacılığının eğitimli personel ihtiyacına cevap verecek eğitim projesi İş-Kur-TOFED ve MEKSA işbirliğiyle çok yakında hayata geçirilecek.

TOFED, İş-Kur ve MEKSA ile işbirliği yaptı

Karayolu yolcu taşımacılığının eğitimli personel ihtiyacına cevap verecek eğitim projesi İş-Kur-TOFED ve MEKSA işbirliğiyle çok yakında hayata geçirilecek. Proje kapsamında yolcu taşımacılık sektörüne eğitimli personel kazandırılacak.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreni ile sektörün eğitimli personel ihtiyacını giderecek işbirliğinde ilk adım atıldı. Eğitim protokolü TOFED Başkanı Rüştü Terzi, Başkan Yardımcısı Metin Tırış, MEKSA Vakfı İl Koordinatörü Nafiz Yalkın tarafından imzalandı.

TOFED-UATOD Eğitim Merkezi’nde yapılacak “Otobüs Hostesliği” eğitimleri 7 grup ve 25’er kursiyer olmak üzere toplam 175 kişi olarak planlandı. Eğitimler günde 8, haftada 40 saat ve 32 fiili eğitim günü olarak yapılacak. Kursiyerler toplam 250 saat ders görecekler. Finansını İş-Kur’un üstlendiği eğitimle, host ve hostesler yetiştirilecek. Kurslar ücretsiz olacak ve katılımcılara günlük 15 lira ücret ödenecek. TOFED, kursları başarıyla layanlara firmalarda iş bulmaları için destek verecek.

SEKTÖRE EĞİTİMLİ PERSONEL

TOFED Başkanı Rüştü Terzi, lise mezunu işsiz gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi amacıyla önemli hizmetler sunan MEKSA Vakfı ile sağlanan bu işbirliğinden mutlu klarını ifade etti. Sağlanan işbirliği ile sektörün eğitimli personel ihtiyacının giderileceğini vurgulayan Başkan Rüştü Terzi, “Meksa Vakfı ticari amaçlı bir kuruluş değil. Gelirlerinin ını eğitim projelerine harcayan bir vakıf. Eğitim projesinin finansmanı İş-Kur tarafından sağlanıyor. Bu çalışma ilk aşamada sektörümüzün eğitimli host-hostes personel ihtiyacı giderilmiş olacak. Daha ileriki safhalarda yer hizmeti konusunda da bilgi alışverişi yaparak, eğitimler verilmesini arzu ediyoruz. Proje ile sektörün eğitim sorununu aşmak ve iş imkânı sağlamak açısından işbirliği yapıyoruz. Çünkü biz hizmet sektöründeyiz. Hizmet kalitesini artırmanın öncelikli koşulu eğitimli personele sahip olmaktır. Yolcumuza en iyi hizmeti sunmak amacıyla böyle bir işbirliğine gidiyoruz. Sahip ğumuz mükemmel bir eğitim merkezimiz var. Bu sektörün ihtiyaç duyduğu personelin de en iyi eğitimi, çalışma ortamının içinde bulunarak alacağına inanıyoruz” .

PROJEYİ BÜYÜTECEĞİZ

İlk etapta 175 kişinin bu eğitimden yararlandırılmasının planlandığını ifade eden Terzi, “Bu projeden alacağımız verimle birlikte yıl sonuna kadar İş-Kur’unda katkılarıyla bu sayıyı 500’e çıkartmayı hedefliyoruz. Bu eğitimlerin gençlerimizin ve sektörümüzün ufkunu açacağına inanıyorum. Eğitimleri layan gençlerimizin firmalarda işe yerleştirilmesi konusunda gereken bütün çalışmaları yapacağız. Bu gençler işsiz kalmayacak. İşsiz kalmadığını gören diğer eğitilmemiş elemanlarda bu eğitimlere girmek için yarışacaklar” diye konuştu.

BAŞARI İNANMAKLA GELİYOR

Projelerin hayata geçirilmesinde başarı kıstasının öncelikle mesleki eğitime inanmaktan geçtiğini belirten Meksa Vakfı İl Koordinatörü Nafiz Yalkın, “Ülkemizde mesleki eğitim denilince bir bina ve bu binanın içine aletleri, eğitmeni koyduğunuzda eğitim yapılır diye düşünülüyor. Oysa mesleki eğitimler için bundan fazlasına ihtiyaç var. Ülkenin, sektörlerin mesleki eğitime inanması lazım sadece inanmakta değil elini de taşın altına koyması şart. Biz, size bu teklifle geldiğimiz heyecanlı yaklaşımınız bizleri çok mutlu etti. Karayolu yolcu taşımacılarının ulaşım modlarındaki gelişimle farklı rakipleri oluştu. Dolayısıyla fiziki yapısı bu kadar güzel otobüslerin içinde nitelikli ara kadroların sunduğu kaliteli hizmete büyük ihtiyaç var. Eğitimli personel bu sektörü daha iyi yerlere götürecek. Bizde bunun heyecanını duyuyoruz. Türkiye’deki eğitim sisteminden dolayı üniversiteye giremeyen lise mezunu gençlerimizin yarısı kendine iş bulabiliyor. Diğer yarısı maalesef nitelikleri olamadığı için bulamıyorlar. İşte burada da lise mezunu gençlerimize bir nitelik katarak, iş sahibi yapacağız. Çok büyük bir sektörsünüz, eğer bunu başarıyla yerine getirirsek binlerce lise mezunu gencimiz artık evine ekmek götürebilecek. Bu eğitimleri sizden aldığımız güçle 14 ilde sahip ğumuz eğitim merkezlerine yayabiliriz” .

KATILIMCILARDA ARANACAK ŞARTLAR;

İş-Kur İl/Şube müdürlüklerinde kayıtlı işsiz olmak
18-35 yaş arası bay ve bayan (18 yaşını drmuş, 36 yaşından gün almamış olanlar)
En az lise mezunu olmak

DERS MODÜLLERİ VE İÇERİĞİ

Otobüste seyahat hizmetleri 68 saat
Otobüste servis hizmetleri 38 saat
Kişisel bakım 10 saat
Beden dili 8 saat
Görgü kuralları-diksiyon 20 saat
Anons yapma 16 saat
Konuk tipleri ve davranışları 24 saat
Mesleki yabancı dil 66 saat
TOPLAM: 250 saat