Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Gemi ve yat ihracatçıları başkanını seçti

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliğinde yapılan seçimlerde 42 oyun tamamını alan Başaran Bayrak, birliğin yeni başkanı oldu.

Gemi ve yat ihracatçıları başkanını seçti

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliğinde yapılan seçimlerde 42 oyun ını alan Başaran Bayrak, birliğin yeni başkanı . Başkan Bayrak, ilk hedeflerinin gemi bakım – onarımlarının ihracat sayılmasını sağlamak olacağını söyledi.

İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Devrim Orkun Kalkavan, Savaş Yayla, Cenk İsmail Kaptanoğlu, Emin Akbaşoğlu, Mehmet Birol Üner, Yusuf Turhan Soyaslan, Recai Hakan Şen, Cem Seven, Mehmet Berke Çiçek, Necdet Salgür.

Sektörün önünde ciddi yatırım ve üretim engelleri bulunduğunu dile getiren Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, bunu hazırlayacakları projeler ve çalışmalarla en aza indirgemeyi hedeflediklerini söyledi. Bayrak, “Bu sektörün önü açık ve yeni yatırımlar gelişecek bir sektör. Önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla tersane sayımız artacak” .

Başaran Bayrak, 107 özel sektör tersanesi ile bugün Türk gemi ve yat inşaat sanayinin yatlardan mega yatlara, yelkenlilerden balıkçı teknelerine, kimyasal tankerlerden kuru yük gemilerine, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip ğunu vurgulayarak, inşa halinde olan 70’den fazla tersanenin de mevcut ğunu söyledi.

Bayrak, “Birliğin kurulma sürecinin lanması sonrası öncelikli hedefimiz gemi yan sanayi ihracatının da Birliğin iştigal alanına alınmasını sağlamak. Ondan sonra gemi bakım onarımları sırasında kullanılan donatım, işletme malzemesi, gemi boyası sarf malzemelerinin ihracat kapsamına alınmasını gerçekleştirmek. Bu şekilde sektörün üretim ve ihracat büyüklüğünün ilgili merciler nezdinde daha iyi bir şekilde gözler önüne serileceğine inanıyorum” .