Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

İSTAB’ın yeni başkanı Hakan Orduhan

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) genel kurulu Bostancı Green Park Otel’de yapıldı.

İSTAB’ın yeni başkanı Hakan Orduhan



İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) genel kurulu Bostancı Green Park Otel’de yapıldı. Yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin de belirlendiği genel kurulda, tek liste ile seçime giren Hakan Orduhan, derneğin yeni başkanı . Genel kurulda ayrıca tüzük değişikliği de yapıldı
.

İSTAB Genel Kuruluna; İTO Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, İstanbul Seyahat Genel Müdürü Mustafa Sarı, Mercedes Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Müdürü Tufan Akdeniz ve Hafif Ticari Araçlar Kısım Müdürü Serdar Yaprak, Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül, Aker Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ak, Ulaşım uzmanı Aziz Gündoğdu ve İSTAB üyeleri katıldı.

İSTAB BİZİM İÇİN ÖNEMLİ!!!

Genel kurul öncesi bir konuşma yapan Mercedes Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Müdürü Tufan Akdeniz, firma olarak İSTAB’a çok önem verdiklerini söyledi. İSTAB ile projeler geliştirmekten çok büyük keyif aldıklarını ifade eden Akdeniz, “Biz bugün burada olmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Bugün İSTAB için hayırlı bir gün. Yeni yönetim kurulu seçilecek. Bu gururu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. İSTAB bizim için önemlidir. Bütün işimiz ticarettir. Yaptığınız çok önemli bir iştir. Taşıma yapıyorsunuz. İnsan taşıyorsunuz. Büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Yaptığınız iş ekonomik olarak da çok büyüktür. İSTAB üyeleri olarak çok büyük bir operasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Bir araya geldiğiniz 50 bin taşıt oluyor. Bir günde 700 bin litre mazot harcıyorsunuz. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyorsunuz. Vizyon sahibi olmakta çok önemli. İSTAB bu anlamda vizyon sahibi bir kuruluş. Mercedes ile İSTAB’ın işbirliği bir birine yakışıyor. Bugüne kadar birlikte hep iyi işler yaptık bundan sonra da çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Taşımacılığın standartlarını belirlemek için ortak hareket etmeye başladık” .

KIYMETLİ VARLIKLARIMIZI TAŞIYORSUNUZ

İstanbul’da İSTAB üyelerinin çok önemli bir görev üstlendiğini dile getiren İTO Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, “İSTAB; 250 üye, 50 bin tane araç, yılda 1,5 milyar dolar potansiyele ulaşan iş hacmiyle hakikaten İstanbul Ticaret Odası içerisinde önemli yer teşkil eden bir derneğimiz. Ben bu derneği İstanbul ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca birey olarak baktığımızda da İSTAB üyeleri bizler için çok değerli. Kıymetli varlıklarımızı taşıyorlar. Hakikaten çok önemli. Bu kıymetli varlıklarımız sizlerle seyahat ederken bir şeyler öğreniyor” .

Her ne kadar personel servis araçlarının İstanbul trafiğini işgal ettiği gibi görülse de büyük bir hizmeti başarı ile yerine getirdiğini kaydeden Çağlar, “İstanbul için baktığımızda; İstanbul trafiğini İSTAB çok işgal ediliyor gibi bakılsa da yaptığı hizmet açısından çok önemlidir. Levent Birant ve yönetimine yaptığı işlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir yönetim seçilecek. Yeni yönetime de başarılar diliyorum. Tabi başarılı bir yönetimin arkasından görev almak hakikaten zor dur. Onların bayrağı daha ileri taşıması lazım. Onun uçun yeni gelecek arkadaşlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Mercedes Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Müdürü Tufan Akdeniz ve İTO Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar’ın yaptığı konuşmaların ardından İSTAB genel kuruluna geçildi. Divan Başkanlığı’nı Bayram Özata’nın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

HER ŞEYDEN ÖNCE MİSYON OLUŞTURDUK

Genel kurulda İSTAB üyelerini derneğin kurulduğu yıllara götüren Divan Başkanı Bayram Özata: “Yıl 1991… Levent Birant ve diğer arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Sektörümüzün gelişmesine katkıda bulunulacak ilk adım adıldı. Müzakereler ettik. O bu iş olmaz düşüncesine hakim arkadaşlarımız vardı. 9-10 üye ile Ersoy başkan kuruculuğunda yola çıktık. İlk genel kurulumuzun bir düğün salonunda yapılması kararlaştırıldı. Ama bizim her şeyden önce misyonumuzu oluşturmamız gerekiyordu. Nasıl başlarsak öyle giderdik. Bu genel kurul düğün salonunda olmamalıydı. Ve öyle de . İlk genel kurulumuzu İstanbul’un nadide yerlerinden Hilton’da yaptık ve üyelerimizi Altın Kubbe de topladık. Aynı güzellikler içinde o günlerden bu günlere geldik. Derneğimizi bir adım ileriye götüren tüm arkadaşlarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu işler kolay iş değil!.. Emek ister.. Fedakârlık ister…”

Divan Başkanı Özata’nın konuşmasını lamasının ardından derneğin faaliyet raporu, mali rapor ve denetim kurulu raporu ayrı ayrı okundu. Raporların okunmasının ardından Divan başkanı oylamaya sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

HER ZAMAN YENİ YÖNETİMİN YANINDAYIM

Genel kurulda bir konuşma da İSTAB Başkanı Levent Birant yaptı. Birant, “Beni Nisan 2004’te sizler getirdiniz. 6 yıldır da sizler için arkadaşlarımla birlikte çalışma yaptım. Amacım her derneğimizi ve üyelerimizi bir adım öne götürecek çalışmalara imza atmaktı. Başarılı bir çalışmayı arkadaşlarımla birlikte geride bıraktığıma inanıyorum. Ancak bilmeyerek ya da elimde olmayan nedenlerden dolayı eksik çalışma yaptımsa, bunun içinde sizden özür diliyorum. Yeni dönem yönetim kurulu arkadaşlarımıza da çalışmalarında başarılar dilerim. Levent Birant olarak her bu arkadaşlarımın yanındayım ve üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Hepimizin amacı sektörümüzü bir adım daha ileriye götürmektir” .

TECRÜBELERDEN YARARLANACAĞIZ

Genel kurulda seçimin bir bayrak yarışı ğunu dile getiren yeni Başkan Hakan Orduhan, devraldıkları bayrağı daha da ileriye götüreceklerini söyledi.

Orduhan, “Bu güzel görevi bana teveccüh ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. 1992 yılında bu dernek, bu işin birkaç kahramanı tarafından özveri ile çaba ile zorluklar altında kuruldu. Ama bugün baktığımız da devir teslim, çıtayı yükseltme, bayrak teslimi, sektöre yaptığı katkılar adına ne kadar işe yaradığını görmek mümkün. Böyle bir sivil toplum örgütüne, böyle önemli bir yapılaşmaya bana göre gerçekten ihtiyaç var. Derneğimizi kurarak bugünlere getiren geçmiş dönem başkanlarıma, emeklerinden dolayı huzurunuzda şükranlarımızı sunuyorum. Bize devrettiğiniz bu görevi, ekibimle birlikte daha iyi yapacağıma söz veriyorum. Bu bayrağı daha yükseklere, derneğin kalitesini daha üst seviyeye çıkartacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ekibimle birlikte çalışmalarımızı yaparken de başkanlarımızın tecrübesinden yararlanacağız” .

BİRLİK OLMALIYIZ

İSTAB üyelerinin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini ifade eden Orduhan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Orduhan, şöyle devam etti:

Oğuz Kaan diyor ki; bir ok’sanız çabuk kırılırsınız. Birden fazla ok’sanız hiç kırılmazsınız.) İşte biz taşımacılar bir çok ok olmalıyız. Birlikte olmalıyız… Beraber olmalıyız… Ayakta durduğumuz da yakın durmalıyız yıkılmamak için. İyi yanlarımızı örnek almak için yakın, yan yana durmalıyız. Bu sektör çok önemli bir sektör. Her gün 1 milyon 50 bin insanı okuluna, işyerlerine taşıyan bir sektör. Bu sektör her gün 5 milyon Km yol yapıyor. Bu sektör 50 bine ulaşan araç parkıyla İstanbul’un yüzde 15 pazarına hizmet veriyor. Bu sektörde her gün 700 bin litre yakıt tüketiliyor. Bu sektör dünyanın etrafını her gün 133 kere dolaşıyor. Bu sektörde her gün 100 tane lastik eskitiliyor. Bu sektör böyle bir sektör. 200 bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyor. Bir milyar dolar ciroyu bu sektör tek başına yapabiliyor.”

Yapılan konuşmaların ardından derneğin yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. 250 üyeden 90’ının hazır bulunduğu genel kurulda seçime tek liste girdi. Divan Başkanı Özata, seçimin açık mı, yoksa yapalı oylama mı yapılması önerisini oylamaya sundu ve oy birliği ile kapalı oylama ile seçime geçildi. Yapılan oy sayımında Hakan Orduhan, 80 oy alarak derneğin yeni dönem başkanı .

Yeni dönem yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Hakan Orduhan
Ahmet Karakış
Ali Bayraktaroğlu
Ali Camadan
Hikmet Albayrak
Kerem Birant
Naci Ateş
Reyhan Şeker
Rıfat Akgenç
Tuncay Tetik
Turgay Gül
Turgut Bali
Yaşar Ramoğlu Erkan Cabay
Altan Taştan
Sadık Aksu
Özen Aydın
Mehmet Ulukaya
Soner Ağdaş
Halil Sezer
Bülent Doğmuş
Esat Yıldırım
Köksal Yüzbaşıoğulları
Batta Gazi Ulukaya
Seyhan Pilavcı
Yekta Türker

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri

Recai Ergün
Erol Uyanık
Köksal Polat Adem Koç
Necmettin Yakşı
Turgay Kaya
Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi