Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Değirmenci: İşsizliği eğitimle yenebiliriz

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Eğitim Komisyon Başkanı Adnan Değirmenci, Bayrampaşa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Gençlik Konuşuyor” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Değirmenci: İşsizliği eğitimle yenebiliriz

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Eğitim Komisyon Başkanı Adnan Değirmenci, Bayrampaşa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Gençlik Konuşuyor” paneline konuşmacı olarak katıldı. Panelde; Değirmenci, işsizlik ve istihdam konularında önemli bilgiler aktardı.

Geleceğe yönelik projelere önem veren Bayrampaşa Belediyesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Bayrampaşa Kent Konseyi ve Bayrampaşa Gençlik Meclisi oluşturdu. Panellerle sürdürülen etkinlikte TOFED Eğitim Komisyonu Başkanı Adnan Değirmenci ve Bayrampaşa İş-Kur Şube Başkanı Orhan Koçar birer konuşma yaptı.

Adnan Değirmenci, konuşmasında işsizlik ve istihdam konusunda önemli bilgiler verdi. Yaz tatillini değerlendirmek isteyen gençlerin TOFED’in eğitimlerinden faydalanabileceğini ifade eden Değirmenci, konuşmasında sektörü de tanıtan ayrıntılı bilgiler aktardı.

TOFED Eğitim Komisyonu Başkanı Adnan Değirmenci, “İşsizliğin giderilmesi için ekonomik büyümenin sağlanması, yani üretimin ve yatırımların canlandırılması gerekir. Yatırımın olmadığı bir ülkede işsizlikle mücadelenin mümkün olmadığı bilinmelidir. İşsizlik konusunda öncelikle yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırımların önündeki bürokratik engellerin kaldırılması şart olmakla beraber asıl can alıcı iki unsur, yabancı sermayenin Türkiye’ye çekilmesi ve reel faiz oranlarının düşürülmesidir. İşsizlik sorununun aşılmasında en etkin çözümlerden bir diğeri de, çalışanların yanı sıra bağımsız çalışmak isteyenlerin, yani girişimcilerin önünün açılmasıdır” .

Türkiye’de işsizlerin eğitim durumunun birbiriyle çelişen bir konum arz ettiğine dile getiren Adnan Değirmenci, “Eğitimsizler gibi eğitimli olanların da önemli bir bölümü işsizdir. Eğitimsiz işgücü, ciddi bir çalışmayla ihtiyaç duyulan sektörler göz önüne alınarak, eğitilmeli ve meslek sahibi yapılmalıdır. Biz TOFED’de verdiğimiz eğitimlerle bu sorunun çözümünü sağlamaya çalışıyoruz. 20 bin civarındaki otobüsle hizmet veren sektörümüzün gerçekten de eğitimli işgücüne ihtiyacı var. Şoför, muavin, host-hostes gibi insanlara araç içinde istihdam sağlamak için düzenlediğimiz eğitim çalışmalarına başta Bayrampaşa Belediyesi olmak üzere Meksa ve İş-Kur da destek veriyor. Yolcu taşımacılığı sektörünün yaygınlığı ve büyüklüğü göz önüne alındığında daha birçok alanda istihdam edilecek birçok insana ihtiyaç duyduğumuzu buradan duyuruyorum” açıklamasını yaptı.