Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği Tüzüğü hazır

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın önerisi ve desteğiyle kuruluş çalışmaları başlatılan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği’nin (IRPU) tüzüğü tamamlandı.

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği Tüzüğü hazır

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın önerisi ve desteğiyle kuruluş çalışmaları başlatılan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği’nin (IRPU) tüzüğü landı.

TOFED; karayolu yolcu taşımacılık sektörünü çatısı altında buluşturmasının ardından sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da benzer bir yapıyı barındıran karayolu yolcu taşımacılarını ekonomik, sosyal ve ticari boyutuyla buluşturmak amaçlı bir yapılanmaya gidiliyor.

Başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da devlet desteği vereceklerini bildirdiği Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği, Birleşmiş Milletler’den de akredite edilecek.

İLK ADIM 2009’DA ATILDI

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın, Rüştü Terzi, Mevlüt İlgin, Ali Çıkkan ve Mehmet Erdoğan’la yaptığı bir görüşmede ileri sürdüğü bir fikirle 2009 Aralık ayında başlayan çalışma Haziran ayında tüzüğün hazırlanmasıyla resmiyet kazanıyor. TOFED Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ali Çıkkan, tüzüğün hazırlanmasının ardından önce İngilizceye, ardından da Rusça ve Arapçaya çevrildiğini bildirdi.

Çıkan, “Türkiye’nin öncülük edeceği bu uluslararası birlik, bir talebin ardından doğdu. Öncelikle komşu ülkelerde karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün gelişmesi ve bunun için Türkiye’nin bilgi birikimi ve deneyimlerinin onlara aktarılması, ticari ve ekonomik gelişimin sağlanması için hükümetimizin ve bakanlığımızın sahip çıktığı, temelden desteklediği, hatta devletimizin bir projesi diyebileceğimiz. Birleşmiş Milletler nezdinde akredite çalışmaları da yapılacak olan bu projeyi geliştirdik” .

Ali Çıkkan, Ukrayna ile ön prokotol imzalandığını, kurucu üye olması düşünülen Gürcistan, İran, Azerbaycan, Suriye, Ürdün ve Türki Cumhuriyetlerle görüşmelerin başlatılacağını söyledi.