Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

IRU, Yılın Sürücüsü başvuruları başladı

2010 - IRU Onur Nişanı ve Yılın Sürücüsü Ödülü başvuruları başladı.

IRU, Yılın Sürücüsü başvuruları başladı

2010 - IRU Onur Nişanı ve Yılın Sürücüsü Ödülü başvuruları başladı. Başvurular, IRU’nun faal üyesi olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Son başvuru süresi ise 30 Ağustos 2010.

IRU, her yıl ğu gibi bu yıl da dünya çapında üyesi olan meslek kuruluşlarının “sergiledikleri başarılı mesleki performans, emniyetli araç kullanımına verdikleri önem, çalıştıkları şirkete bağlılıkları ve ahlaki nitelikleri” bakımından değerlendirecek. IRU, bildirilen adaylar arasından seçeceği; karayoluyla ulusal ya da uluslararası yük taşımacılığı gerçekleştiren profesyonel sürücülere ise IRU Onur Nişanı verecek.

Ayrıca, geleneksel olarak her yıl ğu gibi, UND-IRU işbirliğiyle, IRU Onur Nişanı almaya hak kazanan sürücüler arasından seçilen 1 sürücüye de, “Yılın Sürücüsü” ödülü verilecek. IRU tarafından verilen bilgiye göre; bu yıl ödül başvuru sürecinde değişiklik yapıldı. Bu yıldan itibaren sürücüsünü/sürücülerini aday gösterecek olan firmalar tarafından yapılacak ödül başvuruları, İnternet üzerinden gerçekleştirilecek.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olan On-line IRU Onur Nişanı 2010 Ödül Başvuru Anketine ulaşmak için, UND İnternet sayfası üzerinden Üye Girişi yapılması gerekiyor. Üye girişi yapıldığında açılışta çıkan haberin altında “Online Anket Başvuru formuna ve IRU Onur Nişanı Ödül Yönetmeliğine ulaşabilirsiniz” bölümünden müracaatlar gerçekleştirilecek. Ödül Başvurusu için On-line Anket Formlarının, en geç 30 Ağustos Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar drulması gerekmekte. IRU, bu tarihten sonra yapılacak başvuruları kabul etmeyecek.

Başvuru için aranan özellikler:

1 - Mevcut ve eski işverenlerinin tam memnuniyetini kazanmış ve en az 20 yıl boyunca düzenli ve sürekli olarak profesyonel sürücü olarak çalışmış olmak,
2 - Aynı nakliye şirketinde en az son 5 yıldır çalışıyor olmak,
3 - Ulusal ya da uluslararası karayolu taşımacılığı alanında, profesyonel sürücülüğe başladığından bu yana en az 1,000.000 km yol katetmiş olmak,
4 - Son 20 yıl içerisinde yaralanmaya yol açmış ağır bir trafik kazasına (yaralanma ile sonuçlanan) asli kusurlu olarak sebebiyet vermemiş olmak,
5 - Son 5 yıl içinde ülkesinin yahut araç kullandığı ülkelerin trafik, gümrük veya idari mevzuatını ciddi bir şekilde ihlal etmemiş olmak.