Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

TOFED, ilk mezunlarını verdi

Karayolu yolcu taşımacılığında, sektörün eğitimli personel ihtiyacını karşılamak için İş-Kur-TOFED ve MEKSA işbirliğiyle hayata geçirilen host-hostes eğitim projesi ilk meyvelerini verdi.

TOFED, ilk mezunlarını verdi

Karayolu yolcu taşımacılığında, sektörün eğitimli personel ihtiyacını karşılamak için İş-Kur-TOFED ve MEKSA işbirliğiyle hayata geçirilen host-hostes eğitim projesi ilk meyvelerini verdi. Proje kapsamında 250 saat eğitim alan 50 kursiyer, sertifikalarını alarak firmalarda işbaşı yaptı.

TOFED Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde 50 kursiyere; Otobüste seyahat hizmetleri, otobüste servis hizmetleri, kişisel bakım, beden dili, görgü kuralları-diksiyon, anons yapma, konuk tipleri ve davranışları ile mesleki yabancı dil konularında toplam 250 saat eğitim verildi. Toplam yedi etaptan oluşan projenin, ikinci ve üçün etabının devam ettiği, proje sonunda ise 175 kişinin eğitim alacağı öğrenildi.

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (BİOİAŞ) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, İş-Kur İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu, MEKSA Vakfı Proje Koordinatörü Nafiz Yalkın, TOFED Başkanı Rüştü Terzi ve Genel Sekreter Mevlüt İlgin ile BMC, Isuzu, Mercedes-Benz temsilcileri, TOFED yöneticileri, firma yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

TOFED Genel Müdür Vekili Mevlüt Bayrak’ın açılış konuşmasını yaptığı kursiyer sertifika töreninde Eğitim Müdürü Cumhur Uysaler, kursiyerlere verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Host-Hostes eğitimlerinde başarının yüzde yüz ğunu dile getiren Uysaler, “Gençlerimiz büyük bir özveri ile kurslarımızı takip ederek başarılı bir eğitim aldı” .

BİZE İMKÂN VERİLDİ, BAŞARDIK

Kursiyerler adına duygu ve düşüncelerini belirtmek için bir konuşma yapan Evren Kırtay, “Otobüs görevlisi olarak çalışmasam da sektöre yabancı bir insan değilim. Otobüs içi hariç sektörün değişik kollarında çalıştım. Ben ve arkadaşlarım adına bizlere bu imkânı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bugün bu kursları başarı ile bitirdik ve Türkiye’nin önde gelen firmalarında iş sahibi k. Aldığımız bu sertifikalar bizlere büyük referans . Bize imkân verildi, bizde kursları başarıyla bitirdik. Dün işsizdik, bugün bir iş sahibiyiz” .

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Host-hosteslerin, firmanın aynası ğunu dile getiren TOFED Başkanı Rüştü Terzi, “Ulaştırma Bakanlığımızın kayıtlarında 9 bin 500 civarında turizm ve seyahat otobüsleri yer alıyor. Bu araçlarda çalışacak kalifiye eleman bulmakta firmalarımız zorluklar çekiyordu. TOFED olarak eğitim projelerine önem veriyoruz. Bu bağlamda İş-Kur ve MEKSA Vakfı ile host-hostes eğitim programlarımızı başlattık. Sektörde eğitimli personellerin artarak devam etmesi için önümüzdeki günlerde diğer bölümlerde de kurslar açarak, gençlerimizi yetiştireceğiz. Projemizde toplam 175 kişinin kurslardan geçmesi planlandı. Bu sayı önümüzdeki 2 yıl içinde 2 bin kişi olarak hedeflendi” .

İSTANBUL PİLOT BÖLGE

Host-hostes eğitim programlarında İstanbul’un pilot bölge ğunu ve yakın da bu projeyi diğer bölgelere de yayacaklarını dile getiren Başkan Terzi, “Şuanda 50 gencimiz 250 saatlik eğitim kursunu başarıyla layarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Projenin 3 ve 4’üncü etabı ise devam ediyor. Mezun olan kursiyerlerimiz hemen firmalarımızda iş başı yaptı. Sektörümüzde 5 bin kişiyi istihdam edeceğimizi iddia ediyorum. Bunun içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer ile bir görüşme yaparak projemiz hakkında bilgi vereceğim. Gaziantep, Kırıkkale, İzmir ve Samsun’da da bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar lanmak üzere. Amacımız sektörümüze eğitimli personel kazandırmak” diye konuştu.

EĞİTİMLİ PERSONELİN FAYDASINI BİZ GÖRECEĞİZ

TOFED, İş-Kur ve MEKSA Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen projenin kara ulaştırma sektörüne büyük katkılar sağlayacağını dile getiren İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu ise şöyle konuştu:

“Bakanlığımız tarafından karayolu taşıma kanunu 2003 yılında çıkartıldı. 2004 yılında yürürlüğe girdi. Üst Düzey Yönetici, Orta Düzey Yönetici ve şoförlerimiz içinde SRC belgeleri zorunlu hale geldi. Ara elaman eğitimlerini de TOFED üstlendi. Host-Hostes eğitim programında bu personelin faydasını sizlerden daha çok bizler göreceğiz. Çünkü host ve hostesler firmanın aynıdır. Seyahatlerde firmayı temsil ediyorlar. Kanunla birlikte şikâyetler azalmaya başladı. Ümit ediyorum ki bu eğitimli personel sayesinde vatandaşımız keyifli bir seyahat edecek. Eskiden rekabetler yeni araçlar ile olurdu. Artık firmalarımızın tüm araçları kalitelidir. Şimdi rekabet verilen hizmetle yapılıyor. Personelin güler yüzüyle yapılıyor. Bu eğitimli personel sayesinde ben inanıyorum ki; vatandaşlarımız uçak ve trende ğu gibi sizlerle de keyifli yolculuk yapacak.”

Yapılan konuşmaların ardından projede emeği geçenlere MEKSA Vakfı tarafından plaket takdim edildi. Plaket törenin ardından kursiyerlerin sertifikaları verildi.