Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

SSK’lar devletten!...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Eğitim Komisyonu Başkanı Adnan Değirmenci, meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerleri istihdam eden firmaların SSK avantajından yararlandığını açıkladı.

SSK’lar devletten!...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Eğitim Komisyonu Başkanı Adnan Değirmenci, meslek edindirme kurslarını başarıyla layan kursiyerleri istihdam eden firmaların SSK avantajından yararlandığını açıkladı.

Sektörün kalifiye elaman bulmakta zorluk çektiğini dile getiren TOFED Eğitim Komisyonu Başkanı Adnan Değirmenci, UATOD eğitim merkezinde açtıkları kurslarla sektörün bu sorununu ortadan kaldıracaklarını bildirdi. Meslek edindirme kurslarında; host-hostes eğitim programıyla ilk adımı attıklarını dile getiren Değirmenci, yakın da banko görevlisi, call center ve diğer bölümlerin kurslarını da açacaklarını ifade etti.

Host-hostes eğitim programının İş-Kur-TOFED ve MEKSA işbirliğiyle hayata geçirildiğinin altını çizen Adnan Değirmenci, “Bu programımızda 175 gencimizin meslek edindirme kurslarından geçirilmesi planlandı. Amacımız 2 yıl içerisinde bu sayıyı 2 kişiye çıkartmak. Samsun, Adana, Kırıkkale, İzmir, Gaziantep’te de eğitim kurslarının açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgelerimizdeki İş-Kur İl Müdürleri ile yaptığım görüşmeler gayet olumlu. Yakın da da buralarda kurslarımızı açacağız. Amacımız sektörümüze eğitimli kalifiye elaman kazandırmak. Firmalarımız, kursları layan bu gençlerimizi istihdam etmeleri durumunda SSK’ları devlet tarafından ödenecek. Bunun içinde İş-Kur’a müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaatın ardından tam bir yıl firmalarımız bu personellerinin SSK’larını ödemeyecek. İlk yılla birlikte toplam 5 yılda SSK desteği alacak. Onun için sektör mensuplarımız bu personelleri gönül rahatlığı ile firmalarından istihdam edebilir” .