Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Kurumlar korsanla ortak mücadele edecek

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe sezonla birlikte ortaya çıkan korsan taşımacılığın önüne geçmek için Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ile birlikte kurumlar ortak çalışma başlattı.

Kurumlar korsanla ortak mücadele edecek

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe sezonla birlikte ortaya çıkan korsan taşımacılığın önüne geçmek için Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ile birlikte kurumlar ortak çalışma başlattı.

TOFED Başkanı Rüştü Terzi ve Genel Sekreter Mevlüt İlgin’in ev sahipliğinde TOFED toplantı salonunda bir araya gelen Valilik, Emniyet, Jandarma ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sorunun çözümü için ortak çalışma yapılacağı görüşünü bildirdi.

Toplantıda bir konuşma yapan TOFED Başkanı Rüştü Terzi, otobüslerin kalkış ve varış yerlerinin otogar ğunun altını çizdi. Terzi, “Otogarlardan kalkan araçlarımız çıkışta sıkı bir denetimden geçiyor ancak mahalle arasından kalkan otobüsler hiçbir şekilde denetlenemiyor. Belgesiz, korsan taşımacılar her gün İstanbul’dan Anadolu’ya onlarca araç kaldırıyor. Bu araçlara hiç kimse, ‘hangi belgeyle bu taşımayı yapıyorsun’ demiyor. Oysa sektörümüz vergisini düzenli ödüyor, kurallara da uyuyor. Korsan taşımacıların önüne geçilmesiyle birlikte sektör mensuplarımızın rahat bir nefes alacağı kanısındayım” .

“Denetimler herkese yönelik olsun” diyen Başkan Terzi, Korsan taşımacılarla ilgili olarak valiliğe, emniyete defalarca başvurularda bulunduklarını öte yandan, muayenesi yapılamayan araçların belgeye kaylmediğini, ancak bu tür araçların bu sefer korsan şekilde çalıştığını dile getirdi.

GEREĞİ YAPILACAK

Bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını dile getiren İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, “Siz verginizi, sigorta priminizi ödüyorsunuz. Korsan taşımacılar ise sizin gibi maliyetleri olmadığı için daha ucuza taşıyor ve yolcu bulabiliyor. Eski il, ilçe, trafik komisyonlarının yerini belediyeler aldı. Şehir içi trafik düzenlemesini artık belediye yapıyor. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün 13 personeliyle İstanbul yürümez. Personel noksanlığı var. Mülki amir, ‘normal karakol polisi de denetleyebilir’ derse bu sorun çözümlenebilir. Emniyet ve jandarma bu tür taşımacılara yönelik gereğini yapacak. Hedefimiz korsan taşımacıları ortadan kaldırmak” .

EMNİYETE BİLDİRİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, İstanbul sınırları içinde toplu taşıma araçlarının belge denetimleri için emniyetin yetkilendirildiğine dikkat çekti. Balcıoğlu, “Tespit ettiğimiz belgesiz taşımacıları emniyete bildiriyoruz.”

BİLDİRİN, ANINDA MÜDEHALEDE BULUNURUZ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Seçkin Çengeloğlu,
“Bize denetim yapılmasını istediğiniz noktaları bildirin, anında müdahalede bulunalım” .

İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürü Ayhan Özköse, korsan ve belgesiz taşımacılara yönelik 13 personelle çalışmalar yaptıklarını söyledi.