Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

İSTAB üyeleri birbirine kenetlendi

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Hakan Orduhan, yaşanan krizin taşımacılık sektörünü teğet geçmediğini söyledi.

İSTAB üyeleri birbirine kenetlendi

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Hakan Orduhan, yaşanan krizin taşımacılık sektörünü teğet geçmediğini söyledi. Kriz nedeniyle birçok sektör mensubunun sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Orduhan, “Birçok firmamızın kapanışlarına tanık m. Alacaklarımızda ciddi bir sıkıntıya girdik. Ama gördüğüm tabloda dayanışma vardı. Birbirinden destek alma vardı” .

İSTAB üyesi personel ve öğrenci taşıma firması sahip ve yöneticileri, Anadolu Isuzu tarafından verilen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Ortaköy Feriye Lokantası’nda düzenlenen iftar yemeğinde Anadolu Isuzu’nun Novo serisi araçlarda sergilendi. Araçları yakından inceleyen bazı sektör mensupları, 2011 yılı yatırım programında Novo serisi araçları filolarına katmayı planladıklarını söyledi.

Yemeğe; İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu, İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Hamza Öztürk, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Yalçın, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, RODER Başkanı Cihan Kilerci, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, İSDER Başkanı Murat Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Opet Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik Grup Müdürü Hakan Koca, Isuzu Pazarlama ve Satış Drektörü Fatih Tamay, Pazarlama Müdürü Efe Yazıcı, Pazarlama Satış Şefi Mehmet Alptekin, Klima sektörünün duayeni ve Polkar Şirketinin Sahibi Atilla Üner ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

İTO’DA İSTAB ÜYELERİ FAAL

İSTAB üyeleri tarafından sektör sorunlarının İTO’da dile getirilerek, çözüm yolları arandığını ifade eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “İstanbul Ticaret Odasına göndermiş ğunuz tüm arkadaşlar hakikaten dört elle sarılmış, sektör için uğraşan, sektörün dertlerini gerek meclis kürsüsünde, gerekse bizzat yönetim kurulunun gündemine getirerek takip eden ve çözüm için uğraşan arkadaşlar. Ben böylesine güzel arkadaşları gönderdiğinizden dolayı tüm İSTAB üyelerine teşekkür ediyorum” .

SEKTÖRÜN SORUNU, İSTANBUL’UN SORUNU

Günlük bir milyon İstanbullunun ulaşımını İSTAB üyesi firmaların sağladığının altını çizen İTO Başkanı Yalçıntaş, bu sektörün gelişmesinin, İstanbul’un gelişmesi anlamına geldiğini söyledi. Sektörde yaşanan sorunların tüm İstanbullunun sorunu ğunu ve bunun çözümü için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Yalçıntaş, şöyle konuştu:

“Oldukça önemli ve stratejik bir sektör! İki sebepten kaynaklanıyor bu. Birincisi Hakan Başkan beni her gördüğünde hatırlatıyor; doğrudan doğruya 50 bin, dolaylı olarak da 200 binden fazla ekmek veren bir sektör. İkinci önemli bir özelliği de her gün bir milyondan fazla İstanbulluya hizmet veren bir sektör. Böylesine bir sektör ğu ortaya şöyle bir şey çıkıyor; Bu sektörün problemi, aynı da İstanbul’un problemidir. Bu sektörün gelişmesi, ileriye gitmesi aynı da da İstanbul’un gelişmesi ileriye gitmesi anlamına geliyor. Bu sektörde hizmet veren, bu sektörü çatısı altında toplayan İSTAB gibi sivil toplum kuruluşlarının da çok daha büyük sorumlulukları var. Çünkü böylesine büyük bir yükü omuzlayan kuruluşlar bunlar. Eğer bugün İstanbul’daki trafik sorunundan bahsediyorsak, bu trafik sorunu sadece bu sektörün sorunu değil, tüm İstanbullunun sorunu ve bu sorunun çözümüne yönelik atılmış her adım sadece bu sektörün değil, koskoca bir şehri rahatlatacak bir adımdır. İSTAB’ın duruşu, İSTAB’ın üzerindeki sorumluluğu sadece sektörün sorunlarına çözüm bulmak değil, ama bunun yanında önümüzdeki 5 seneyi, 10 seneyi, 20 seneyi düşünün, ona göre şimdiden muhtelif planlar yapmak ve vizyon çizmektir. Ben bu bağlamda başta başkan olmak üzere hem İSTAB’ı hem de sizleri tebrik etmek istiyorum. Hem kalite olarak hem de sayı olarak dört dörtlük bir toplumsunuz.”

TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA!!!

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, konuşmasında Anadolu Isuzu’ya da övgüler yağdırdı. Isuzu’nun üretimdeki 25’inci yılını kutlayan İTO Başkanı Yalçıntaş, “Son sözlerimde Isuzu ile alakalı. Ben böyle bir markanın geleneksel olarak sektörü bir araya getirmesinden Başkanları olarak çok büyük onur ve mutluluk duydum. Hakikaten Isuzu markası, Anadolu gurubu Türkiye’nin en temel markalarından, en amiral markalarından bir tanesi. Türkiye’de Isuzu markasının üretiminin 25’inci yılı, ben sizleri tebrik ediyorum. Daha nice 25’inci yıllar diliyorum. Zaman bende kullanıyorum araçlarınızı. Hakikaten tüm dünyanın gurur duyduğu araçlar üretiyorsunuz. İnşallah Türkiye’de ve Türkiye’den de tüm dünyaya büyümeye devam edersiniz ve ümit ediyorum ki Isuzu gibi markaların Türkiye’de sayısı artar” diye konuştu.

GELENEK 2001’DE BAŞLADI

“İftar yemekleri bizim geleneğimiz haline geldi. Sektörün en önemli dernekleriyle farklı farklı yerlerde her Ramazan iftar yemeği yiyoruz. İftar yemeği vermekte sevaptır, davete gidip katılmakta sevaptır” diyen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, iftar yemeklerini var kları müddetçe vermeye devam edeceklerini söyledi.

Tamay, “2001 yılında iftar yemeklerimiz başladı. Onun dışında yine belirli aralıklarla sektör dernekleriyle bir araya geliyoruz ve dertlerimizi paylaşıyoruz. Çünkü hepimizin dertleri, amaçları ortaktır. Bu ortak amaçlara ulaşabilmemiz içinde birbirimizi anlayabilmeliyiz. Anlayabilmemiz için de bir araya gelip konuşmamız gerekiyor” .

İSTANBULLUNUN YÜZDE 15’İNİ İSTAB TAŞIYOR

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, rakamlarla İSTAB hakkında bilgi verdi.

Başkan Orduhan, “Bu sektör 50 bin araçlık bir parka sahip. Bu sektör her gün bir milyon 50 bin kişiyi taşıyor ve İstanbul toplu taşıma pazarının yüzde 15 payına sahip. Bu sektör her gün 5 milyon kilometre yapıyor. Bu sektör her gün 100 tane lastik eskitiyor. Yine bu sektör her gün 700 bin litre akaryakıt tüketiyor. Bu sektör öyle bir sektör ki yıllık cirosu bir milyar dolar. İşte İSTAB böyle bir büyüklüğe, böyle bir büyüklüğü oluşturan taşıma firmalarının çatı örgütü. Bir araya geldiği mesleki hizmetlerini yaparken, çalışmalarında destek aldığı bir çatı örgütü” .

YARINLARA UMUTLA BAKIYORUZ

Sektörde bir takım sıkıtınlar yaşansa da güçlü birlikteliklerle bu sıkıntıların çözüme kavuşacağı sinyallerini veren Hakan Orduhan, “Ünlü bir düşünür şöyle der; ‘Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, dünya gemiyi limana getirip, getiremediğinle ilgilenir.’ Tıpkı bizlerde ğu gibi servis sektörü de böyle, servis sektörünün nasıl ğuyla kimse ilgilenmiyor ama hizmeti yapıp yapmadığıyla çok ilgileniyor. Evet, servis sektörünün ciddi sorunları var ama servis sektörünün sorunlarının buradaki masalara bakıldığında aşılacak, yarınlara umutla bakılacak ışıklar vaad ediyor. Sıkıntılarımız var. Bugün sıkıntılarımızdan bahsetmeyeceğim” diye konuştu.

BİRLİK VE BERAKERLİK İÇİNDEYİZ!!!

Global krizle birlikte sektörün derin yaralar aldığını ancak birlik ve beraberlik sayesinde birçok sorunun üstesinden geldiklerinin altını çizen Başkan Orduhan, şöyle konuştu:

“Genel olarak baktığımızda ekonomik krizin bizim sektöre teğet geçtiğini söyleyemeyeceğim. Çünkü birçok firmamızın kapanışlarına tanık m. Alacaklarımızda ciddi bir sıkıntıya girdik. Ama gördüğüm tabloda dayanışma vardı. Birbirinden destek alma vardı. Buda olumlu bir yaklaşımdır. Tedarikçi cephesinde bu sektörünün her önüne gelenin bu işi yapmasından dolayı kaynaklanan ciddi bir sıkıntı var. Yine bu işi yapan firma cephesinde de her önüne gelen firmanın bu işi yapabiliyor olmasıyla ilgili sektör ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Herhangi bir tahdit, herhangi bir belgelendirme henüz bu sektör için mevcut değil. Yönetmelik ve mevzuatın sektörün gerçeğiyle örtüşmediği çok çok yerler var. Servis sektörüne yönelik herhangi bir mesleki eğitim programının olmadığı, eğitimsizlikten kaynaklanan birçok sıkıntının ğu malum. Bunlar bizim sorunlarımız. Bu sorunlar ile ilgili yapılacak çalışmalar bize düşüyor. Biz bunlar için buraya yüreğimizi koyduk. Başımızı koyduk, elimizi koyduk, sizin desteklerinizle buradaki sorunları aşmak için var gücümüz ile çalışacağız.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com