Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

UND ve RODER’de beklenen tarihi an!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER), arasındaki Kasım 2001 tarihinde başlayan ayrılık son buldu.

UND ve RODER’de beklenen tarihi an!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER), arasındaki Kasım 2001 tarihinde başlayan ayrılık son buldu. Birleşme ile ilgili alınan tarihi kararlar düzenlenen iftar yemeğinde üyeler ile paylaşıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Biz göreve geldiğimizde sivil toplum örgütlerini tanımaya çalışırken 2 tane dernek geldi. İkisinin de söylemleri birbirinden farklı. Kafamız karıştı!.. Birinin söylediği diğerinin söylediğinin tam tersi… Kendilerine ‘kardeşim birinizin ği öbürünü tutmuyor. Ne aynı şeyi söylemeye başlarsanız, o sizin dertlerinizle daha yakından ilgileneceğim’ m! 8 yıl sonra korktuğumuz başımıza geldi. Bu 2 dernek birleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Sektörümüz için hayırlı uğurlu olsun… Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun… Ama bu hayır bildiğiniz hayırlardan değil!.. Evet, olan hayır! Birleşeceğiz. Daha iri olacağız… Daha diri olacağız…” .

İftar yemeğine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Ulaştırma İstanbul Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, konsolosluk yetkilileri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ile çok sayıda UND-RODER üyeleri katıldı. Üyeler bu birleşmenin sektöre çok olumlu yansıyacağının altını çizdi.

KİM NE DEDİ?
PARÇALANMA GÜCÜ AZALTMAKTADIR

RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu:
9 yıl aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında şirketler kıtalararası evlilik yaparken, dernek, federasyon ve konfederasyon çatıları altında bir araya gelirken, lojistik sektöründeki parçalanma gücü artırmayıp. Bilakis azaltmaktadır.

Birlikten kuvvet doğar. 31 Mayıs 2010 tarihinde genel kurulumuzu yaptığımızda arkadaşlarım bana önemli bir görev verdi. Bu görev UND – RODER birleşmesiydi. Gösterdiğimiz gayretler sonucu her iki tarafında ortak kararıyla birleşmeyi hazırladık. Sektörümüz dinamik yapısıyla, yatırımlarıyla, istihdamıyla, katkısıyla, faaliyetleriyle uluslararası alanda rekabet üstünlüğüne sahip nadir sektörlerden birisidir.

GÜÇLÜ BİR LOJİSTİK SEKTÖRÜ İÇİN…


UND Başkanı Tamer Dinçşahin
:
Ramazan ayı Bereket ayıdır. Paylaşım, birlik ve beraberlik ayıdır. İşte bu güzel ay sektörümüz içinde Birlik ve Beraberliğin ve bundan doğacak Kuvvetin ilk adımı olarak, hafızalarımızda yer edecektir. Bu özel gece, UND ve Roder’in, 2002 yılından bu yana süregelen bölünmüşlüğü sona erdirmesi, iki sektör derneğinin tek bir çatı altında toplanmasının ilk adımı olarak bilinecektir.

Bizler çok önemli bir sektörün temsilcisiyiz. Ulaştırma ve Lojistik Sektörünün “Stratejik” önemi giderek tüm dünya çapında kabul görüyor, sektör tüm ekonomi politikalarına ve ülkelerin büyüme hedeflerine yön veriyor…

Evet, Gerçekten güçlü bir lojistik sektörü, ülkenin en önemli silahıdır. Savaşlar artık ekonomik savaş halinde oluyor. Ekonomik savaşlarda da Modern, güçlü, teknolojik bir Lojistik yapılanmaya ihtiyaç vardır. Biz güçlüyüz demek, artık yetmiyor.

HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Çetin Nuhoğlu:
Bugün artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir artı birin ikiden fazla ğu andayız şuanda. Bir artı bir bazen gerçek anlamda ikiden çok daha büyüktür.

Hepimiz biliriz sinerjiyle yan yana gelmenin bize verdiği katkıyı. Hele bugün 8 yıl önce bir ayrılık sonucunda iki derneğin çıktığı ve bu iki derneğin bütün Avrupa’da, Asya’da bütün problemleri çözme konusunda yan yana gelerek hem yurtdışında hem de ülkede gücünü gösterdiği bu kadar büyük bir sektörün iki derneğinin yan yana gelmesi, işte gerçek anlamda sektör için, sektörün geleceği için ve de bundan sonra 2023 yılı hedeflerinde 500 milyar dolar ihracatı, 700-800 milyar dolar ithalatı gerçekleştirecek bir lojistik sektörünün hedefi nasıldır bugün? Hepimize büyük görev düşüyor.

Ben bu anlamda iki derneğin yönetim kurulu başkanlarına ve yönetim kuruluna şahsım ve TOBB Lojistik Sektör Meclisi adına şükranlarımı sunuyorum.

BİRLEŞME SEKTÖR ADINA ÇOK OLUMLU

Ali Osman Ulusoy:
Ben 9 yıldır iki tane kardeş derneğin birleşmesi için her toplantıda şahsen çaba sarf ediyorum. Bir tarafta çok yakın aile dostum, nikâh şahitliğini yaptığım Sayın Çetin Nuhoğlu, bir tarafta da kardeşim. Tabi ki bu kararları almak çok zor . Bu birleşmenin sektör için iki dernek için çok iyi ğuna inanıyorum.

1970’li yıllarda kurulan UND’nin o günlerinde vardım. 8 tane arkadaşımız UND’yi kurdu, o yıllarda ben uzun yıllar Haysiyet Divan Başkanlığı yaptım. O günlerde nakliye sektörümüzün buralara geleceği, derneğin parçalanacağı hiçbirimizin aklından geçmiyordu. Taşımacılık sektörü çok gelişti. Bu gelişmeyle birlikte bir takım sorunlarda ortaya çıktı. Bu birliktelikle birlikte sektörde yaşanan birçok sorunun önüne geçileceğine inanıyorum. Bu birliktelik sektörümüze hayırlı uğurlu olsun.

DÜĞÜNÜNÜZ HAYIRLI OLSUN!!!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki güzide derneğin birleşmesinin ihracatçılar açısından da önemli ğunu belirterek, lojistik sektörünün Türkiye’nin yüz akı ğunu ifade etti. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, “Biz 9 yıldır UND ve RODER’e birleşin k. Onlar hep hayır ler. Herhalde şimdi evet deme ı. Hep birlikte evet diyorlar” diyerek, TOBB’un çalışmalarına değindi. Çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirten Mete, “Düğünüzün hayırlı uğurlu olmasını ve birlikte çok iyi işler yapmanızı ayrıca UND’nin bir daha geriye dönülmeyecek şekilde büs bütün olarak devam etmesini diliyorum” .

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com