Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

Isuzu’ya 12 m’lik otobüs çağrısı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) Başkanı İsmail Yüksel, Isuzu’nun 12 metre’lik pazarında da yer almasını istedi.

Isuzu’ya 12 m’lik otobüs çağrısı



Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) Başkanı İsmail Yüksel, Isuzu’nun 12 metre’lik pazarında da yer almasını istedi. Yüksel, “Anadolu Isuzu gerçekten kaliteli otobüsler üretiyor. 12 metrelik otobüs pazarında da olmasını talep ediyoruz”
.

Özel halk otobüsü şirket yöneticileri, Anadolu Isuzu tarafından verilen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Kozyatağı Marriot Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde Anadolu Isuzu’nun kentiçi toplu taşımaya yönelik araçları da sergilendi.

İftar yemeğine TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel ve Genel Sekreter Onur Orhon ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Isuzu Pazarlama ve Satış Drektörü Fatih Tamay ile Pazarlama Müdürü Efe Yazıcı’nın ev sahipliğini yaptığı yemekte, Çelik Dizel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, Yılmazlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmazlar ve Çetaş Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Necmi İba ile Isuzu ve bayi yetkilileri de hazır bulundu.

Yemekte bir konuşma yapan Isuzu Pazarlama ve Satış Drektörü Fatih Tamay, Anadolu Isuzu Grubu olarak sivil toplum örgütlerine çok önem verdiklerini söyledi. Araçlar hakkında da bilgi veren Tamay, üretimlerinin ının Türk mühendisleri ve Türk işçisi tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

DÜNYA FİRMASI

Tamay, “40 yıllık bir firmayız… 25 yıldır Isuzu üretiyoruz ama toplu taşımaya girişimiz 2000’li yıllar... 2000’li yıllarda önce bizim küçük otobüslerimizi toplu taşımaya uygun hale getirerek başladık. Turkuaz otobüslerimizin üretiminden yola çıkarak Citibus’ları ürettik. Daha sonra 9 metrelik Citimark’ları üretildi. Şuanda Novo’nın toplu taşımacılık versiyonu olan 2 otobüsümüzü daha pazara sunduk. Dolayısıyla 9 metre’ye kadar toplu taşımacılık segmentini idare edecek bir seviyeye geldik. Gördük ki, 7 metre’lik, 7,5 metre’lik 9 metre’lik otobüs segmentinde Türkiye bazında önemli bir Pazar var. Otobüslerimizin ı Türk mühendisleri tarafından Türkiye’de tasarlanıyor. Ürettiğimiz araçları sadece Türkiye pazarı için değil aynı da da Avrupa pazarı içinde tasarlıyoruz. Dünya firması olmanın yolu zaten buradan geçiyor. Araçlarımızı Türkiye yollarına çıkarmadan öncede Avrupa onaylatıyoruz ve öyle yollara çıkarıyoruz” .

ISUZU ALMANYA’DA!!!

İki Avrupa ülkesine daha ihracat yapmaya başladıklarının müjdesini veren Fatih Tamay şöyle konuştu: “Biz, Türkiye’de Pazar lideri olurken aynı da da Türkiye’den yapılan küçük otobüs ihracatının da lideri k. Rakiplerimizin toplamı kadar ihracat yapıyoruz. 20 ülkelik ihracatımız vardı. Bunun 18’i Avrupa ülkesiydi. Şimdi 2 ülke daha katıldı. Almanya ve Avusturya’da bizim pazarlarımız arasına girdi. 22 ülkeye çıktık. Bunun 20 tanesi Avrupa ülkesi. Şuanda 20 Avrupa ülkesine bizden başka ihracat yapan Türkiye’de küçük otobüs üreticisi yok.”

12 M’LİK OTOBÜSÜ TALEP EDİYORUZ

Isuzu Pazarlama ve Satış Drektörü Fatih Tamay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel ise şöyle konuştu:

“Değerli dostumuz Fatih Tamay, 7 metre, 7,5 metre ve 9 metre’lik otobüsler hakkında bilgi verdi. Bu konuları takip ediyoruz. İstanbul, Ankara, Kayseri başta olmak üzere 12 metrelik özel halk otobüslerinin ğu bölgelerde de Anadolu Isuzu’yu görmek isteriz. 2012 yılında Isuzu’yu 12 metrelik alçak tabanlı araçlarla görmek istiyoruz. Gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç var. Bizim bu konudaki taleplerimizi Anadolu Isuzu değerlendirir veya değerlendirmez onu bilemeyiz ama bizim Anadolu Isuzu’dan 12 metrelik otobüs talebimiz var. Bunu gönülden istiyoruz. Isuzu ailesini, oradaki arkadaşlarımızı bu mikrofondan anlatmaya gerçekten zorlanıyoruz. Hepsi çok değerli insanlar. Şirketlerimizin ve TÖHOB’un yaptığı tüm etkinliklerde bizim yanımızda lar. Toplantılarımız için ne yanlarına gittiysek, bize hep yardımcı olmuşlardır. Bundan dolayı kendilerine üyelerimizin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com