Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

Dünyanın ekseni MÜSİAD Fuarı’nda

13.

Dünyanın ekseni MÜSİAD Fuarı’nda

13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 14. IBF Uluslararası İş Forumu, 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Fuar ve forumun bu yılki konusu “İKT üyesi ülkelerinin kalkınmasında teknolojinin önemi”. Fuar ve forumun tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Dünyanın ekseni MÜSİAD Fuarı’nda” .

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 13. MÜSİAD Fuarı ve 14. IBF Kongresi’nin 6 ila 10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşeceğini belirtti. IBF Kongresi’nin bu yıl Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacağını söyleyen Vardan, Haliç Kongre Merkezi’nde tarihi günlerden birinin daha yaşanılacağını kaydetti. Vardan, CNR’da gerçekleştirilecek olan fuarın da forumda tartışılan konuların, yapılan anlaşmaların tatbik edileceği bir ticaret arenası olacağını vurguladı.

Ömer Cihad Vardan, “Bir süredir ülkemizde eksen tartışmaları sürüp gidiyordu. Bu soru bize sorulduğunda, biz de, ‘Türkiye’nin değil ama dünyanın ekseni bize doğru kayıyor. Türkiye, doğunun en batısı ve batının da en doğusu olma hüviyetiyle ticaretin merkezi haline geliyor’ demiştik. Bugüne kadar organizasyonlarımıza gösterilen teveccühü görünce önceki söylemimizin doğruluğu bir kez daha ispatlanmış . Buradan hareketle şimdi diyoruz ki; Dünyanın ekseni MÜSİAD Fuarı’nda” diye konuştu.

ABD’den Çin’e, Endonezya’ya, Güney Afrika’dan Litvanya’ya, Rusya’ya kadar dünyanın 65 ülkesinden 3 bin yabancı iş adamının katılacağı, birçok ülkeden üst düzey protokol katılımının gerçekleşeceği IBF’de MÜSİAD üyelerinin de hazır bulunacağını dile getiren Vardan, “Daha önceleri yer darlığı nedeniyle üyelerimizi Kongreye alamıyorduk. Sonuçta bu yıl, Haliç Kongre Merkezi, binlerce yerli - yabancı iş adamı ile üst düzey protokolü ağırlayacak tarihi günlerinden bir yenisini daha yaşayacak” .

TEYİTLİ İŞADAMI SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Şu ana kadar Mısır, Fas, Cezayir, Irak ve Pakistan’ın her birinden gelecek heyetlerde 200’er kişiden fazla işadamından ve toplamda da 3 bini aşkın işadamından teyit aldıklarını belirten Vardan, konuşmasına şöyle devam etti:

“MÜSİAD’ın düzenlediği bu organizasyonun en önemli özelliği, İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olması. Bir başka deyişle, bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor. Burada sadece iş konuşulmuyor. Özellikle forum kısmında İslam âleminin sorunları seçilerek tartışılıyor, çözüm getirilmeye çalışılıyor. Örneğin, 2 yıl önce yapılan organizasyonda ‘İslam ülkeleri arasında ekonomik işbirliği’ teması işlenmişti ve tam krizin başlangıcında tartışılan bu konu kça ilgi çekmişti. Akabinde geçen sene Kahire’de yapılan forumda ise İslam ülkelerinin küresel krizden nasıl çıkacağı tartışılmıştı. Şimdi de ‘İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelerin kalkınmasında teknolojinin önemi’ konusunu 3 ayrı oturumda tartışacağız. Ayrıca bazı ülkelerin yetkilileriyle ikili anlaşmalar imzalayıp, ticaret imkânlarını da artırmaya çalışacağız.”

65 ÜLKEDEN 3 BİNİ AŞKIN DELEGE

Fuara aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Danimarka, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Litvanya, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mali, Maritus, Moritanya, Mısır, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Yemen, Yunanistan’ın bulunduğu 65 ülkeden 3 bin delegenin katılması bekleniyor.