Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

TOFED, bir ilke imza attı!...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, sektörün mihenk taşını oluşturan otobüs kaptanlarının “ağır işçi” statüsüne alınması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıkladı.

TOFED, bir ilke imza attı!...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, sektörün mihenk taşını oluşturan otobüs kaptanlarının “ağır işçi” statüsüne alınması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıkladı. İlgin, “TOFED olarak bir ilke imza attık ve görüşmeler olumlu. Kısa sürede sonuca ulaşmak için elimizden geleni yapacağız” .

TOFED, otobüs kaptanlarının da “ağır işçi” statüsüne kavuşması için yaptığı çalışmayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim etti. TOFED heyeti ayrıca Bakan Ömer Dinçer ile de bir görüşme yaparak taleplerini ilk ağızdan aktardı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, “Bazı meslek kolları Bakanlar Kurulu kararıyla ağır işçi statüsünr. Hava yollarında çalışan pilotlarında ağır işçi statüsüne alınmasıyla birlikte bizde kaptanlarımız için TOFED olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. TOFED heyeti olarak Bakanla bizzat görüştük. Kaptanlarımızın gece-gündüz demeden, bayram-seyran demeden yılın 365 günü çalıştığını ileterek ağır işçi statüsüne alınmasını talep ettik. Bu konuda hazırladığımız raporlarda bakanlığa sunuldu. Görüşmeler bizim açımızdan kça olumlu geçti. Bu konuda kesin sonuca ulaşmak için TOFED olarak elimizden geleni yapacağız” .

“Mal canın yongasıdır. İnsan, malına gelen zarardan, canına gelmişçesine acı duyar. Bizler firma sahipleri olarak hem malımızı hem de canımızı kaptan şoförlerimize emanet ediyoruz” diyen İlgin, otobüs kaptanlarının daha iyi koşullarda çalışması için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizdi. Mevlüt İlgin, “Yaptığımız görüşmelerde onların ağır işçi ğunu ifade ederek, ‘yazın asfaltın karasına baktıklarını, kışında da gözlerini kardan alamadıklarını’ dile getirdik. Kaptan şoförlerimizin hem bedenen hem de ruhen yıprandıklarını anlattık. Ağır sanayi işçilerinin yıpranma payları var ve erken emekli oluyorlar. Kaptanlarımızın da ağı işçi statüsüne alınarak yıpranma paylarının olmasını ve onlarında 20 yıl hizmet süresini drduktan sonra emekliye ayrılmalarını istiyoruz. Bu konuda TOFED olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız ve onların da bu hakka kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

TEMSA KAPTANLAR KULÜBÜ’NE ÇAĞRI

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin bu konuda bir çağrıda Kaptanlar Kulübü’ne yaptı. İlgin, “Temsa Kaptanlar Kulübü’nden de bir ricam olacak. Şuanda 2 bin 800 kaptanı çatısı altında toplayan kulüp yöneticilerinin de bu konuda bize yardımcı olmasını istiyorum. Biz TOFED heyeti olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na hazırladığımız raporu sunduk ve konuyu Bakan’a bizzat aktardık. Kulubün de bu konuda bir çalışma yapmasını ve bizi desteklemesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu.