Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Mısır ile vizeler kademeli kalkacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ile görüştü.

Mısır ile vizeler kademeli kalkacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ile görüştü. Yapılan görüşmede vizelerinde kademeli olarak kaldıracağı vurgulandı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’den Mısır’a satılan demir ve çelik ürünleri ile ilgili, Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı’nın, başlattığı “damping” soruşturmasının görüşme esnasında gündeme geldiğini ve Mısır Başbakanı Nazif’in, soruşturmanın, adil ve objektif yürütüleceğini kendilerine ifade ettiğini bildirdi.

Türkiye ile Mısır arasında karşılıklı vizelerin kaldırılma konusunda, Mısır Başbakanı Nazif ile görüştüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Nazif’in, ilk etapta işadamları ve aydın kesime ‘beyaz vize’ uygulamasına geçileceğini daha sonra kademeli olarak vizelerin kaldırılmasının gündeme geleceğini söylediğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde asıl önemli olanın, Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye ve Lübnan’ın hep beraber stratejik ilişki içerisinde ekonomilerini geliştirmek ğunu vurgulayarak, bu konuda Mısır tarafının tam desteğini aldıklarını dile getirdi.