Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

TOF, akaryakıtta yüzleri güldürdü

Karayolu taşımacılık sektöründe en büyük gider kalemi oluşturan akaryakıt için Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) önemli bir adım attı.

TOF, akaryakıtta yüzleri güldürdü

Karayolu taşımacılık sektöründe en büyük gider kalemi oluşturan akaryakıt için Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) önemli bir adım attı. Petrol Ofisi ile işbirliği protokolü imzalayan TOF, sektöre en büyük indirimli akaryakıt projesini hediye etti.

TOF ile Petrol Ofisi arasındaki indirimli akaryakıt projesi, düzenlenen tören ile hayata geçti. Protokol imza törenine TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, TOF Danışmanı Nusret Ertürk, Ulusoy Teknik Baş Danışmanı Tuncer Zilelioğlu ve Petrol Ofisi Özel Müşteriler Yöneticisi Hasan Uğur katıldı. TOF adına protokolü Mustafa Yıldırım imzalarken, Petrol Ofisi adına da Hasan Uğur imza attı.

Petrol Ofisi ile TOF arasında imzalanan indirimli akaryakıt projesinde tüm detayların en ince ayrıntılarına kadar değerlendirildiğini dile getiren TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “Örgütümüz, Türkiye’deki tüm otobüsçülere hizmet eden bir sivil toplum örgütüdür. Profesyonel kadrolara ihtiyaç var. Dolayısıyla profesyonel kadrolarında verimli çalışabilmesi için kaynak yaratmamız lazım. Bu noktada sektörümüze büyük katkı sağlayacak indirimli akaryakıt projemizi hayata geçiriyoruz. Protokol kapsamında bireysel otobüsçüler ve firma sahiplerine, Petrol Ofisi’nden alacakları petrol karşılığında kendilerine büyük bir indirim imkânı sağladık. Shell’le yapılan bir anlaşma var ve ben Petrol Ofisi’ne teşekkür ediyorum bu anlaşmadan daha yüksek bir indirimi bize verdikleri için. İşbirliğimizi daha da büyüteceğiz. Özellikle şehirlerarası otobüs firmalarının en büyük gider kalemi akaryakıttaki bu indirim çok büyük bir indirimdir” .

OTOBÜS ARIZALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yapılan indirimli akaryakıt projesi sayesinde son larda artana otobüs arızalarının önüne geçileceğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: “Son larda otobüs arızaları sektörde aşırı derecede arttı. Bunun nedeni çaresiz insanlar; kötü yakıtları, yağları otobüslerine koydular ve daha çok zarar verdiler kendilerine. Araçlar yollarda kaldı. Artık bunların olmaması için Türkiye’nin en büyük akaryakıt şirketlerinden bir tanesi ile anlaşmayı yapma ihtiyacı duyduk. Uzun süreden beri bu çalışmalar devam etti. Bugün gelinen noktada bireysel otobüsçüler, firma sahipleri gidip pompaya yanaşacak ve ciddi bir indirimi orada alacaklar. Bu önemli bir kazanımdır. Bir otobüsçü senede 270 bin TL’lik akaryakıt kullanıyor. Bu indirimle yıllık bir otobüsten ciddi bir kazanım sağlanacak."

BİRLEŞME ŞART

“Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Artık bizim ciddi bir birliktelik yapmamız lazım” diyen Mustafa Yıldırım, öncelikle servisleri ve şehiriçi yazıhanelerini birleştirerek önemli bir kazanım elde edilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Ne kadar çok yazıhane o kadar çok gider, ne kadar çok servis o kadar çok gider, ne kadar çok gider o kadar otobüsçü mağdur. Şuanda ortalama yüzde 25-30 arasında komisyon kesiyoruz, otobüsçüler gelip diyor ki: ‘komisyonları düşürün biz bu şartlarda sefere gidemeyeceğiz.’ Hükümet acilen akaryakıt üzerindeki ağır vergileri kaldırmalıdır. Bu indirimlerle petrol şirketleri de zor durumda bunu biliyoruz. Yani dünyada petrol fiyatı bu kadar sulandırılmış, bu kadar akaryakıtın üzerine vergi koyan bir ülke yok. Karayolu nakliye ülkesiyiz, milyonlarca insan geçimini bu sektörden temin ediyor. Bu insanların hepsi mağdur durumda. 350 firmayla başladık 2011 yılının sonunda firma sayısı 250’lere kadar inecek. Her geçen gün bu sektör kan kaybetmeye devam ediyor bu da hayatın bir gerçeği” diye konuştu.

PROJE TÜM İSTASYONLARDA UYGULANACAK

Petrol Ofisi Özel Müşteriler Yöneticisi Hasan Uğur ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “81 il ve tüm ilçelerimizde 1788 istasyon ile hizmet vermekteyiz. Tüm istasyonlarımızın altyapıları filo yönetim sistemini desteklemektedir. Petrol Ofisi olarak Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) ile yaptığımız işbirliği sonucunda şehirlerarası ve turizm taşımacılarına hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bunu bir görev olarak biliyor ve bu görev bilinci ile hareket ediyoruz. Bu sistem filo yönetim sistemimizdir. Bu sağlanan indirimler pompadan sağlanan indirimdir. Dolayısıyla sektör mensuplarına tüm istasyonlarımızda bu hizmeti vereceğiz. Her iki tarafa da hayırlı ve verimli olmasını diliyoruz.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com