Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

TÖHOB toplantısı Hatay’da yapıldı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) 2010 yılı semineri Hatay’da yapıldı.

TÖHOB toplantısı Hatay’da yapıldı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) 2010 yılı semineri Hatay’da yapıldı. Taşımacılık sektörünün ilgili kişi ve kuruluşlarıyla yapılan zirvede şehir ve şehirlerarası taşımacılığın sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

Hatay’da yapılan TÖHOB toplantısına Kara Ulaştırma Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, Antakya Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Halil Kadife, Antakya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ile çok sayıda davetli katıldı.

TÖHOB Genel sekreteri Onur Orhon, seminerin açılış konuşmasında, 2006 yılında kurulan birliğin yurt genelinde yaygınlaşma ve gelişme çabalarını sürdürürken, diğer taraftan da sektörün ilgili kişi ve kuruluşlarıyla doğrudan temas kurarak daha başarılı olmanın yollarını aradıklarını belirtti. Orhon, TÖHOB´un öncelikle amacının, toplu taşımacılıkta söz sahibi olma, kurumsallaşma, kentler arasında birlik ve uyumu sağlama, ekonomik, sosyal, hukuki ve yönetsel alanda ortak hareket etmek ğunu söyledi.

ARAÇLAR STANDARTLARA UYGUN HALE GELECEK

Orhon, toplu taşımacılıkta yaşlı ve engellileri de düşündüklerini belirterek; “Tüm toplu taşıma araçları 2012 yılına kadar engelliler için erişilebilir duruma getirilecek. Ülke genelindeki filoda yer alan yaklaşık 15 bin özel halk otobüsü ile 10 bin belediye otobüsünün 2012 yılında karşılaşacağı kargaşa bugünden TÖHOB olarak değerlendirilip, bir rapor haline getirildi. Yaşanabilecek sorunları şimdiden çözme çabasındayız” .


HALA BASAMKLI OTOBÜS ÜRETİLİYOR

OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer 2012’nin şimdiki şekliyle olmayacağını; ıyla alçak tabanlı uygulamaya geçileceğini vurgulayarak bu konuda yeterli çalışmaların yapılmadığını belirtti. Hala basamaklı otobüsler üretiliyor diyen Tezer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Belediyeler basamaklı otobüslere izin vermeye devam ediyor. Madem alçak taban zorunlu olacak belediyeler bu konuda şimdiden bunun gereğini yerine getirmelidir. Sorunları havada bırakıp ertelemek, hem işletmeciye hem de üreticiye zarar veriyor. Otobüs alımlarındaki durgunluğun nedeni de bu. Talep ertelenmemelidir. ”

HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

TÖHOB 2010 kapanış konuşmasını yapan İsmail Yüksel, toplantın da bir çok konuyu ele aldıklarını ve ela alınan konuların hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara vakit kaybetmeden başlayacaklarını ifade etti.

Toplumun her kesiminden destek beklediklerini belirten İsmail Yüksel, “Özellikle kamu kanadından sorunların çözümü konusunda büyük destek bekliyoruz. ÖTV indirimi, biletlerde KDV indirimi diyoruz, özürlü yasası diyoruz. Bunlar en siyasi bir bağlantısı olan konular. Onun için herkes taşın altına elini sokacak. Anadolu ve İstanbul’un her yerinde olan 15 bin özel halk otobüsü temsilcilerinden destek bekliyoruz” diye konuştu.