Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

ODD, sektörü ödüllendiriyor

Temsil ettiği 54 otomotiv markasıyla, sektörün en saygın çatılarından biri olan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek için “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri” adıyla prestijli ve iddialı bir organizasyonu hayata geçiriyor.

ODD, sektörü ödüllendiriyor

Temsil ettiği 54 otomotiv markasıyla, sektörün en saygın çatılarından biri olan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek için “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri” adıyla prestijli ve iddialı bir organizasyonu hayata geçiriyor. Otomotiv sektörünün en kapsamlı ve etkin organizasyonu olarak planlanan yarışmayla, “Satış” ve “İletişim” temel kategorileri altında 17 farklı dalda, “Yılın Gladyatörleri” belirlenecek.

Satış ödülleri, ODD veri tabanındaki yıllık satış miktarlarına göre belirlenecek. İletişim ödülleri için adaylar, www.oddgladyator.com sitesi üzerinden halkın oyuyla üçe indirilecek, son seçimi uzmanlardan oluşan jüri yapacak. Ödüller, 10 Ocak 2011 tarihinde düzenlenecek olan görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

Tüm faaliyetlerini, Türk otomotiv sektörünün büyümesi ve gelişmesi hedefine yönelik yürüten ODD, sektörel büyümeye ivme katacak ve marka algısına pozitif katkıda bulunacak iddialı bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türk otomotiv sektörünün bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve prestijli organizasyonuyla, yılın en başarılı markaları ve kampanyaları belirlenecek.

ODD Satış İletişim Ödülleri’nde en başarılı marka ve modeller, yıllık satış miktarlarının yanı sıra, ODD’nin oluşturduğu internet sitesi www.oddgladyator.com üzerinde düzenlenecek halk oylamasıyla belirlenecek.

10 Ocak 2011 tarihinde düzenlenecek olan “ODD Satış İletişim Ödülleri 2010 Gladyatörleri” gecesinde, “Satış” ve “İletişim” ana kategorilerindeki 17 farklı ödül sahiplerini bulacak. “Satış Ödülleri” kategorisinde birinciler, ODD veritabanına işlenen yıllık satış miktarlarına göre belirlenecek.

Firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logo/amblemlerin kullanım hakkını bir yıllığına alabilecek. Böylece hem firmalar, bu prestijli amblemleri yıl boyunca kampanyalarında kullanabilecek, hem de kamuoyunda yaşanan algı karmaşası ortadan kaldırılacak.

“İletişim Ödülleri” kategorisinde ise, en iyi pazarlama ve iletişim faaliyetleri, belirlenecek. www.oddgladyator.com internet sitesinde halkoylaması yapılacak. Sitede yayınlanan çalışmalar, 31 Aralık 2010’a kadar halkoyuyla üçe indirilecek, birinciyi ise sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve iletişim uzmanlarından oluşan jüri seçecek.

SATIŞ ÖDÜLLERİ KATEGORİSİNDE,

“En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Çok Satılan Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka” belirlenecek.

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ KATEGORİSİNDE İSE ŞU ÖDÜLLER VERİLECEK:

“Yılın TV Reklamı”, “Yılın Gazete İlanı”, “Yılın Radyo Spotu”, “Yılın Dergi İlanı”, “Yılın Fuar Standı”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Dijital Uygulaması”, “Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası”

Organizasyonun, otomotiv sektörüne büyük bir ivme kazandıracağını umduğunu belirten ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, şunları söyledi:

“Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve en görkemli ödül töreni ile sektörümüzün gücünü tüm Türkiye’ye göstermek istedik. Türk otomotiv sektörünün gladyatörleri, tüm üyelerimizin eşit hak ve fırsata sahip ğu, kamuoyunun da katıldığı adil bir oylama ile belirlenecek. ODD olarak sadece bu organizasyonun başarıyla gerçekleşmesini sağlıyoruz. Seçimi ise, en satış miktarları, halkoyu ve saygın isimlerden oluşan jüri yapıyor. Bu organizasyon, üyelerimizin pazarlama, iletişim ve satış alanlarındaki başarılını ödüllendirmekle kalmayarak, Türk otomotiv sektöründeki marka algısına da pozitif katkıda bulunacaktır. Ödüllendirmenin sonucunda kullanılacak olan ODD’nin gladyatörü amblemi, sektörümüzün yeni ‘güvenilir ve prestijli’ referans belgesi olacak. Gelenekselleşmesi için sürekli çaba sarfedeceğimiz bu organizasyonun asıl hedefi ise, sektörün büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesi için itici bir güç oluşturmaktır. ODD olarak, üzerimize düşen düzenleyici ve yaratıcı rolü başarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.”