Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Yağ tesisleri denetlenmeli!..

Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ankara’da TOBB Birlik Merkezi’nde toplandı.

Yağ tesisleri denetlenmeli!..

Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ankara’da TOBB Birlik Merkezi’nde toplandı. Meclis üyeleri, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi toplantısında, 10 numara yağ adı altında gerçekleştirilen kaçak ve sahte akaryakıt faaliyetlerinin önlenmesinin, vergi kaybı ve çevre kirliliğinin engellenmesi açısından önemi vurgulandı.

10 numara yağ sorununun çözümü için, tecil/terkin kapsamındaki yağlama yağları ve müstahzarların ÖTV’sinin motorin ile eşdeğer düzeye getirilmesi gerektiğine işaret eden sektör temsilcileri, yağ tesislerine yönelik acil düzenleme ve denetim yapılmasını talep etti.

Üyeler, Kanun üzerinde yapılması planlanan değişiklikler konusunda meclis olarak bir süredir çalışıldığını hatırlatarak, önerilerinin günün ihtiyaçları ve Bakanlığın çalışmaları doğrultusunda yeniden şekillendirilerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletilmesine karar verdi.

Öte yandan, Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclis çalışmalarına destek sağlamak amacıyla görev yapacak olan akademik danışmanını da belirledi.