Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Dinçşahin istifa etti

Fransa yetkililerinin UND Deniz’deki terbiyesizliği ve tedarikçi kuruluşun vadesi gelmemiş borçları için UND’ye icra davası açması, şirketin faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.

Dinçşahin istifa etti

Fransa yetkililerinin UND Deniz’deki terbiyesizliği ve tedarikçi kuruluşun vadesi gelmemiş borçları için UND’ye icra davası açması, şirketin faaliyetlerini durdurmasına neden . UND Deniz’in faaliyetlerini durdurmasının ardından UN Ro-Ro şirketi taşıma ücretlerine zam yaptı. Şirketteki başarısızlığı hazmedemeyen ‘ONURLU VE BAŞARILI’ Başkan Tamer Dinçşahin, hem şirketten hem de UND’den yönetimi ile birlikte istifa ettiğini açıkladı.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, düzenlediği basın toplantısında UND Deniz’deki gelişmeleri değerlendirdi. UND Deniz’in faaliyete başlamasıyla birlikte pazara hakim rakibin yıkıcı fiyat indirimi ve kampanyaları ile UND Deniz için haksız rekabet koşulları yarattığın dile getiren Başkan Dinçşahin, yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu UND Deniz’in faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Kararın ardından UN Ro-Ro’nun fiyat artışına gittiğini de dile getiren Dinçşahin, zamlı tarife ile de nakliyeci esnafının cebinden bir yılda 19 milyon Euro fazla para çıkacağının altını çizdi.

Dinçşahin, UND Deniz’deki haksızlıkları değerlendirmesinin ardından UND Başkan Yardımcıları Halit Öztürk, Bahaddin Karakuş, Hakan Keleş, Genel Sekreter Hakan Yılmaz, Sayman Üye Ali Çiçekli ile birlikte hem UND Deniz yönetiminden hem de UND’den istifa ettiklerini açıkladı.

GECE-GÜNDÜZ SEKTÖR İÇİN ÇALIŞTIK

UND Deniz’in bu şekilde gelişmesi bizleri üzdü” diyen Başkan Tamer Dinçşahin, UND’nin geçmişinde hiçbir başarısızlık olmadığını, olsa bile küçük çaplı başarısızlıkların parmakla sayılacak kadar az ğunu söyledi.

Tamer Dinçşahin, “Ama haksız bir uygulamada olsa, hukuksal açıdan kazanım olsa da bu olay bizim açımızdan UND’ye bir zarar verdi. Bu durum yıllarını bu sektöre vermiş, bu derneğe vermiş biz ve yönetim kurulumuz tarafından zor kabul edilebilir bir durum. Biz bunu içimize sindiremedik, zorlandık. Çünkü biz yıllardır bu işi yapıyoruz ve yıllardır UND’nin ve sektörün geleceği için çalışıyoruz gece-gündüz…. 10 yıldır UND içerisindeyim ve bu yaşanan haksız olay beni 10 yıl yaşlandırdı. Haksız da olsa bu başarısızlığa tahammül edemiyorum” .

İKİ DERNEK TEK ÇATI ALTINDA

Sektörün en büyük iki sivil toplum örgütünü birleştirme başarısını bu yönetimin gerçekleştirdiğini de hatırlatan Başkan Dinçşahin, “Çok iyi projeler yaptık. En son sektörün rekabetçiliği açısından bu denizciliği yapmamızın yanı sıra RODER ile birleşme ve tek çatı altında kuvvetli bir ses olma amacı bu bizim yönetim kurulumuzun üzerine düşen başarısı olarak her yazılacak, başarılı bir olay olarak görüyoruz. Biz bu sektörün ayrılmaz bir parçasıyız ve onlarda parçasıydı. Yıllardan beri söyleniyordu ama biz bunu başardık” diye konuştu.

BAŞARIYI SAHİPLENDİĞİMİZ GİBİ BAŞARISIZLIĞI DA SAHİPLENİYORUZ

Tamer Dinçşahin, açıklamasına şöyle devam etti: “Ancak her başarılı olayın ardında istenmese de başarısız denemeler , işte gördük. UND Deniz de yönetim kurulunun başarısızlığı yüzde 1’de olsa var ama gelinen nokta ortada. Başarısızlıklar karşısında Türkiye’de örneği olmasa da yönetimler bunun sahibidir. Hiç kimse bu benim başarısızlığım demez. Ama bu bir gerçek; Ticarette de sivil toplumda da bu başarısızlıklar yönetimlerin başarısızlığı olacak. Biz bunu böyle kabul ediyoruz. Biz kendi vicdanımızla da yönetim kurulu üyelerimizin vicdanında da bunu böyle kabul ediyoruz. Bunu böyle düşündüğümüz için UND Deniz içerisindeki tüm arkadaşlarım istifalarını verdiler. Ayrıca başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter ve sayman üye olarak UND’den de istifa ediyoruz.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com