Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Nakliyeciler tek vücut oldu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) 36’ncı Olağan Genel Kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Nakliyeciler tek vücut oldu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) 36’ncı Olağan Genel Kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı. 1103 üyesi bulunan derneğin olağan genel kuruluna 224 üye katıldı. Tek liste ile gidilen yönetim kurulu seçimlerinde 187 üye “Evet” oyu verirken 2 oyda geçersiz çıktı.

RODER ile UND’nin uzun süredir beklenen birleşmesi gerçekleşti. 2 derneğin birleşmesiyle sektör yeniden tek vücut ve olağan üstü genel kurula gidildi. UND’nin 36’ıncı olağan üstü genel kurulunda yeni yönetimde belirlendi.

Grand Cevahir Otel’de yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurulun Divan Başkanlığına Çetin Nuhoğlu, divan kurulu üyeliğine ise Ali Yüksel ve Ertuğrul Tarhan seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri tek tek okunarak divan başkanı tarafından oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

2 derneğin birleşmesine ilişkin divan başkanı Çetin Nuhoğlu, “Birleşme sektördeki tüm arkadaşlarımızın arzusu idi. İki derneğin yöneticileri bu konuda irade göstererek birleşmeyi başardılar. Bundan dolayı Tamer Dinçşahin ve Nemci Hatipoğlu’nu kutluyorum” .

Nuhoğlu, dünyadaki konjonktüründe Türkiye’ye ve sektöre misyon yüklediğini vurgulayarak şunları söyledi. “Ticaretin doğudan batıya kayması üretim merkezlerinin doğuda büyümesi, hele ki tarihi ipekyolu gibi ticaret yollarının Türkiye üzerinden geçmesi bu sektörü ve Türkiye’yi daha da önemli kılmaktadır. Bu birleşme o bakımdan çok daha büyük anlam taşımaktadır. Artık sektör genel ekonomi içinde hak ettiği yeri ve payı alacaktır. Yönetime gelen arkadaşlarımda UND’ye sahip çıktıklarını göstermişlerdir.”

GÜÇÜLÜ SEKTÖR

2001 yılında RODER’in kurulması ile sektör, UND’ye ve RODER tarafından temsil edilmeye başlandı. Ancak iki başlılık gerek uluslararası ilişkilerde gerekse kamu ile ilişkilerde bazı sorunlar doğuruyordu. Avrupa’nın en güçlü filosuna sahip olan Türk taşımacılık sektörü bu bölünmüşlük nedeni ile gücünü yeterince gösteremiyordu.

Bu parçalanmışlığı ortadan kaldırmak için iki dernek yönetimi arasında yaklaşık bir yıldır sürdürülen birleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanarak Ağustos ayında ortak iftar yemeğinde kamuoyuna açıklandı. 01 Aralık 2009 tarihi itibari ile de UND çatısı altında fiili birleşme gerçekleşti. RODER’in üyeleri istifa ederek UND’ye üye . Sektörün topyekün katılımı ile de yönetimde her çaptan ve bölgeden firma temsilcisi katılarak birlik içinde güçlü bir UND imajı yaratıldı.

UND’nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: