Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

UND’de profesyonel kadro, projelere devam ediyor!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, 38 yıllık geçmişe sahip derneğin kurumsal kimliğini yıllar önce tamamladığını ve şuanda profesyonel kadro ile çalışmalarına devam etiğini söyledi.

UND’de profesyonel kadro, projelere devam ediyor!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Engin Özmen, 38 yıllık geçmişe sahip derneğin kurumsal kimliğini yıllar önce ladığını ve şuanda profesyonel kadro ile çalışmalarına devam etiğini söyledi. Özmen, “Hiçbir başkanın elinde sihirli değnek yoktur. Başkan orkestra şefi gibidir ve profesyonel yöneticiler arasında koordinasyonu sağlar” .

Olağanüstü genel kurulun ardından toplanan 22 asil ve 22 yedek üye, derneğin yeni dönem kadrosunu oluşturdu. Oy çokluğu ile Yönetim Kurulu Başkanlığına Ruhi Engin Özmen getirilirken, Dış İlişkilerden Sorumlu II. Başkan Bahaddin Karakuş, Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık, Eğitim Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şerafettin Aras, Sektörel İlişkiler ve Koordinasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tevfik Fikret Kutan, Güneydoğu Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz ve Kamudan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal İlhan ile Genel Sekreter Fevzi Çakmak ve Muhasip Üye Edip Bakımcı .

UND’nin bir önceki Başkanı Tamer Dinçşahin’in yanı sıra Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Muhasip Üyesi Edip Bakımcı ve İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Engin Özmen, derneğin öncelikli projesini açıkladı. Özmen, “Öncelikli projemiz UND Deniz’dir. UND, Ro-Ro taşımacılığında mutlak olacak. Bununla ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız” .

HER ŞEY DEMOKRATİK VE ŞEFFAF

Olağan üstü genel kurulun ardından yönetim kurulu üyeleri ile ilk toplantılarını yaptıklarını açıklayan Engin Özmen, “22 asil ve 22 yedek üyemizin katılımı ile ilk toplantımızı yaptık ve görev dağıtımını bu toplantıda belirledik. Başkanlık için kendim de dahil olmak üzere tüm kadro yapılan oylama ile seçilmiştir. Başkanın görevi koordinasyonu sağlamaktır. Bizim profesyonel yöneticilerimiz vardır. Hiçbir başkanın elinde sihirli değnek yoktur. Başkanlık orkestra şefi gibidir. Koordinasyonu sağlar. Şuanda profesyonel kadromuzun bilgisayarlarında 200 sorun yazılıdır ve çözülen sorunlar silinir, yenileri yazılır. Projelerin hayata geçirilmesi noktasında da yine profesyonel kadromuz çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

ENKAZ EDABİYATI YAPMAYIZ

UND’nin bütçesine de değinen Başkan Engin Özmen, şöyle konuştu: “Enkaz edebiyatı yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Derneğin bütçesini birisi artıyla alır eksiye indirir, birisi eksiyle alır artıya çıkarır veya tam tersi olur. Ben oraya takılmıyorum. Biz patronlar kulübü değiliz!.. Bizim derneğimiz 38 yıldır yaşıyor, 2 yılda bizi idare eder. Borçla almak bize nasip . Ya bitiririz, yada bu borcu yükseltiriz!.. Hem bu 3 milyon Euro’luk borç iştirak şirketlerimizin borcudur. Derneğimiz borçsuzdur.”

TAMER BAŞKAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tamer Başkan, sektörün gelişmesi için eğitime büyük önem verdi ve bununla ilgili birçok projeyi hayata geçirdi. Bu konuda sizin projeleriniz nedir?” sorusu üzerine ise Başkan Engin Özmen, “UND ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile sektöre önemli bir bölüm kazandırıldı. Tamer Başkan’da bu bölümün sektöre kazandırılması noktasında çok büyük destek . Eğitim bu ülkenin temel sorunu. Katkıda bulunanlar baş tacı edilmelidir. Onurlandırılmalıdır. Bundan dolayı Tamer Başkan’a şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimle ilgili mevcut projelerimiz devam edecektir. Amacımız sektörün daha da iyi yerlere gelmesini sağlamaktır” cevabını verdi.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi