Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

97. yılında genel müdürler birarada!

İstanbul tramvaylarının 97.

97. yılında genel müdürler birarada!

İstanbul tramvaylarının 97. yılı Tünel-Taksim hattında yapılan nostaljik turla kutlandı. Kutlamaya İETT’nin Eski Genel Müdürleri Suat Kumbasar ve Bozkurt Doğan da katıldı. Kutlamada ayrıca 97. yıl pastası da kesildi.

İETT, İstanbul’da toplu ulaşımın miladı sayılan atlı tramvayların (1871) ardından 1914 yılında işletmeye alınan elektrikli tramvayların 97. yılı anısına, nostaljik tramvayla Tünel-Taksim hattında bir tur düzenledi. Eski İETT Genel Müdürleri Suat Kumbasar ve Bozkurt Doğan’ın da konuk ğu nostaljik tura İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci ve Ali Rıza Kiremitci, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda çalışan katıldı. Kutlama dolayısıyla kırmızı-beyaz kumaş ve tüllerle süslenen nostaljik tramvayı vatandaşlar ilgiyle karşıladı.

İstanbul tramvayları olarak adlandırılan elektrikli tramvayların 97. yılı anısına düzenlenen etkinlikte konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin 1950’li yıllarda 150 kilometreyi bulan bir raylı sistem hattına sahip ğunu ve yine o yıllarda tramvaylarla taşınan yolcu sayısının otobüsleri neredeyse ikiye katladığını söyledi. Genel Müdür Baraçlı sözlerini şöyle sürdürdü: “İETT 140 yıllık tarihi bir kurum. Bu tarihin içinde çok önemli kilometre taşları var. Bugün 97. yılını kutladığımız elektrikli tramvaylarımızın 1950’li yıllarda taşıdığı yolcu sayısı otobüslerin neredeyse iki katıydı. Bir örnek vermek gerekirse 1956 yılında otobüslerimizle 60 milyon kişi yolculuk yaparken, tramvaylarımız 100 milyonun üzerinde yolcu taşımış. Bu verilere yukarıdan aşağıya baktığımızda İETT’nin ne kadar büyük bir kurum ğunu görüyoruz. Bizler de güçlü kurumun güçlü kadroları olarak İstanbul halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi kendimize hedef seçmiş bulunuyoruz. Bizler, İstanbul’un 24 saat çalışan askerleri olarak yorulmayacağız. Aynı tempoda çalışmaya devam edeceğiz.”

İETT`Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen eski genel müdür Bozkurt Doğan da “Şu andaki hizmetler bizim ımızdan çok daha fazla. Arkadaşları tebrik ediyorum. Bunu çok iyi yürütüyorlar” derken; Suat Kumbasar da duygularını, “İçinde bulunduğumuz durumda geçmişi hatırladığımızda bu büyük müessesenin bir mensubu olmaktan gurur duyduğum İETT’li arkadaşlarımla beraber olmanın şerefini ve gururunu yaşıyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Başarılarınızın üstün olmasını diliyorum” şeklinde dile getirdi.

Konuşmaların ardından İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, konuk genel müdürlere günün anısına hazırlanan hediyeleri takdim etti. Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar daha sonra nostaljik tramvaya geçerek Tünel-Taksim hattında eski bir nostaljiyi yaşadı.